• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.01.2022

13:31

AMERIKA PODSTIČE SATANIZACIJU REPUBLIKE SRPSKE! Lavrov bez dlake na jeziku o mešanju SAD u situaciju u BiH!

AP/Tanjug

Vesti

AMERIKA PODSTIČE SATANIZACIJU REPUBLIKE SRPSKE! Lavrov bez dlake na jeziku o mešanju SAD u situaciju u BiH!

Podeli vest

Vašington nastavlja da se meša u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i odobrava pokušaje da se ova država pretvori u unitarnu, podstičući satanizaciju Republike Srpske, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa hrvatskim kolegom Gordanom Radmanom.

„Sada se aktivno preduzimaju pokušaji da se Bosna od države u kojoj postoje dva entiteta i tri državotvorna naroda sa jednakim pravima pretvori u unitarnu državu. A uz podsticaj nekih zapadnih zemalja, pre svega SAD, satanizacija Republike Srpske i njenog rukovodstva se koristi u ove nedolične svrhe“, istakao je Lavrov.

Lavrov je naglasio da Rusija očekuje da će Evropska unija pomoći u povratku dejtonskim principima za rešavanje situacije u Bosni i Hercegovini i prestati da tretira Zapadni Balkan kao zonu svog uticaja.

Foto: Tanjug/AP

Tekst potpisa

On je podsetio na reči bivše šefice evropske diplomatije Federike Mogerini koja je izjavila da je „Zapadni Balkan područje gde će se Evropska unija baviti svim problemima i da je bolje da se drugi tu ne mešaju“.

Ministar je istakao da je „veoma indikativno da su, uz sve pozive da se ne mešaju u unutrašnje stvari drugih država, Sjedinjene Američke Države imenovale specijalnog predstavnika za sprovođenje izborne reforme u Bosni i Hercegovini: ovo je pitanje o sferama uticaja. Ovo smatramo veoma indikativnim u smislu pristupa Sjedinjenih Američkih Država problemima na Zapadnom Balkanu“.

„Ovi primeri su veoma indikativni sa stanovišta tekućih pregovora o bezbednosnim garancijama koje je pokrenula Ruska Federacija“, zaključio je Lavrov.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija