• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

20.01.2022

17:30

(VIDEO) MOSKVA ISMEVA NATO I AMERE, ŠTA ĆE NAM BAZE NA KUBI I U VENECUELI, IMAMO CIRKONE! Norveška digla uzbunu, tvrdi da Rusija već koristi...

AP/Prtintskrin/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) MOSKVA ISMEVA NATO I AMERE, ŠTA ĆE NAM BAZE NA KUBI I U VENECUELI, IMAMO CIRKONE! Norveška digla uzbunu, tvrdi da Rusija već koristi...

Podeli vest

S obzirom na to da Rusija raspolaže hipersoničnim raketama „Cirkon" - nisu joj potrebn vojne baze i prateća infrastrukture u Latinskoj Americi, smatra general Andrej Kartapolov, predsednik odbora Državne dume za odbranu

Svoju procenu je ovako obrazložio:

- Sa modernim naoružanjem, kao što je hiperzvuk, više ne postoji potreba za razmeštanjemh vojnih baza na Kubi i u Venecueli. Jer, dovoljno je da na jednoj uslovnoj tački u Atlantskom okeanu bude brod naoružan sa raketama Cirkon". Ili podmornica. Da ispale svoj plotun i da se odmah udalje sa tog mesta.
       
Prema Kartapolovu, baze su „nepokretni objekat", pa i saame mobu biti meta napada.

 
Dodao je i da misli da nema potrebe da se o južnoamerikoj bazi razmišlja. 

- Doduše, ništa se u našem svetu ne može isključiti - istakoa je Kartapolov.

U međuvremeni, Rusija je počela da aktivno koristi svoje sisteme elektronskog ometanja protiv zemalja NATO-a i zemalja Severne Evrope.

Poznato je da su na meti ruskih sistema za elektronsko ratovanje postale različite vrste vojnih radarskih stanica, opreme za radio-nadgledanje itd.

ŠTA SE DEŠAVA?! RUSIJA EVAKUIŠE SVOJE DIPLOMATE IZ UKRAJINE?! Svi se plaše najgoreg scenarija - Moskva odbija da kaže zašto to radi...

Prema rečima premijera Norveške, situacija je počela da se ubrzano pogoršava i trenutno postoji rizik da ruski sistemi za elektronsko ratovanje u potpunosti pokriti teritoriju niza zemalja NATO-a i zemalja Severne Evrope, parališući svaki prenos radio signala i ozbiljno ometajući rad elektronske opreme.

- Prema norveškom premijeru, Rusija pojačava „hibridne" operacije, kao što su sajber napadi i ometanje signala u Skandinaviji, u vreme napetosti na istočnom krilu NATO-a.

On je rekao da su hakeri koje podržava Rusija već napali norveške institucije nakon što su kompjuterski sistemi njegove vlade bili onesposobljeni zbog kvara, a civilna letelica pogođena vojnom opremom za ometanje.

(VIDEO) SVET NA NOGAMA, SPREMA SE PAKAO, MOŽE LI SRBIJA OSTATI IZVAN OVOGA?! Veliki reset - plan otimanja prirode od globalne elite!

Do danas se veliki broj ruskih elektronskih sistema za ometanje zaista nalazi u Murmanskoj oblasti, međutim, stručnjaci sumnjaju da bi Rusija preduzela takve korake kao što je suzbijanje civilnih aviona.

Jedina stvar koja sada brine Norvešku su njene radarske stanice i borbena oprema F-35, za koje se pokazalo da su ranjivi na većinu ruskih sistema za elektronsko ratovanje.

BRITANCI STOJE IZA PUČA U CRNOJ GORI?! Krivokapić je slepo ispunjavao sve što od njega traže, ali... NIJE ZADOVOLJIO! ĐUKANOVIĆ JE NJIHOV IGRAČ!

Oslo mora da se pravda građanima za bačene milijarde dolara i nedostatak odbrambenih sposobnosti

Već je javljeno da bi upotreba ruskih sistema za elektronsko ratovanje Murmansk-BN mogla postati jedna od mera za suprotstavljanje Zapadu i NATO-u.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija