• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.01.2022

09:55

STRAŠNE REČI BRITANSKE MINISTARKE PUTINU! Klanica, lekcije iz istorije, Avganistan... London gađa tamo gde najviše boli, Moskva neće oćutati...

Reuters/Tanjug/AP

Vesti

STRAŠNE REČI BRITANSKE MINISTARKE PUTINU! Klanica, lekcije iz istorije, Avganistan... London gađa tamo gde najviše boli, Moskva neće oćutati...

Podeli vest

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Elizabet Tras poslala je novo upozorenje Rusiji, u kojem ističe kako bi svaka invazija ove države na Ukrajinu dovela do stravičnog gubitka života u razmerama sovjetsko-avganistanskog rata

Tras je ocenila da je ukrajinski sukob deo šireg spora između onoga što se smatra liberalnim državama i autokratskim sistemima kao što su Rusija i Kina. Ona je pozvala ruskog lidera Vladimira Putina da odustane i odstupi od Ukrajine pre nego što napravi ogromnu stratešku grešku.

"Kremlj nije naučio lekcije iz istorije. Invazija će dovesti samo do strašne klanice i gubitka života. To se dogodilo u sovjetsko-avganistanskom sukobu, a to se isto ponovilo u Čečeniji", upozorila je šefica britanske diplomatije i pozvala i saveznike da se ujedine i dodatno podrže Ukrajinu.

"Nastavićemo da podržavamo Ukrajinu i pozivamo Rusiju da se uključi u smislene razgovore. Ono što se dešava na istoku Evrope važno je za celi svet. Autokrate su ohrabrene na način kakav nismo videli još od Hladnog rata. Oni nastoje da izvoze diktaturu širom sveta. Zbog toga, režimi poput Belorusije, Severne Koreje i Mijanmara nalaze svoje najbliže saveznike u Pekingu i Moskvi", rekla je Tras.

Foto: Reuters

Britanska šefica diplomatije Elizabet Tras

Njeni komentari usledili su nekoliko sati uoči sastanka državnog sekretara SAD-a Entonija Blinkena i šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova u Švajcarskoj, gde će razgovarati o mogućnostima povlačenja ruske vojske s ukrajinskih granica i o drugim bezbednosnim zahtevima Rusije, koje je Moskva predstavila pre nekoliko nedelja.

Sastanak dvojice šefova diplomatije je nastavak diplomatskih aktivnosti između Rusije i Zapada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kondor

pre 2 godine

Sta baba zna o ratu?Bolesna opsesija Rusijom.

Marcco

pre 2 godine

Gospođa se pravi blesava. U Dornbasu žive Rusi i pro ruski orijentisani Ukrajinci. Uostalom, za Rusiju nije ni bitno šta priča jer se obraca Britancima i britanskim poreznim obaveznicima koji su platili preko 300 miliona funti za "poklon" Ukrajini u obliku naoružanja... samo za ovo što je zvanično isporučeno...

Mauser

pre 2 godine

Ministrica ima pravo, gledajući širu sliku doći će do ogromnih žrtava na obje strane. Nije Ukrajina neka mjesna zajednica, nego ogromna zemlja. Možda će Rusi duboko ući u teritorij, ali treba izaći. Diverzije, sabotaže, gerilski oblik ratovanja može nanijeti Rusima mnogo žrtava, Putina će to morati objasniti svojim sugrađanima.

sinisa

pre 2 godine

Gospodo Britanci vi kao neznate da je Ukraina mnogo bliza Rusima nego vama.U ukraini zivi vecinski ruski narod,pravoslavni narod.Oni su braca a vi hocete da zavadite dva oka u glavi.Po cemu ste vi Englezi dusebriznici slicni ukrainskom narodu,po nicemu.Sta onda vi hocete od Rusije,hocete da im udjete u dvoriste epa nece moci a da su Rusi pametni da vam posalju nesto sto umeju i mogu samo da se malo smirite i da bespotrebno ne brinete...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17