• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

22.01.2022

10:28

PUTINOVI SPAVAČI SU VEĆ U KIJEVU, ČEKA SE ZNAK... Procurili američki izveštaji, SAD tvrde da imaju u rukama ruski plan za napad na Ukrajinu! (VIDEO)

Reuters

Vesti

PUTINOVI SPAVAČI SU VEĆ U KIJEVU, ČEKA SE ZNAK... Procurili američki izveštaji, SAD tvrde da imaju u rukama ruski plan za napad na Ukrajinu! (VIDEO)

Podeli vest

Sjedinjena Američke Države sve više govore da poseduju obaveštajne izveštaje o navodnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, a sada su objavljeni novi podaci

 

Iako Moskva odgovara da je NATO taj koji priprema okupaciju, koju oni zbog svoje nacionalne bezbednosti neće dopustiti, zapadni mediji sve više i brže spinuju o ruskom napadu na Ukrajinu. Situacija sve više podseća na vremena Hladnog rata šezdesetih, ali i mračnije događaje iz 30-ih godina 20. veka.

Američki obaveštajni izvori navode da je Rusija već prešla liniju s koje praktično više nema povratka pa je uplitanje u Ukrajinu gotovo neizbežno. Obaveštajni izvori navode da se u Ukrajini, tačnije na području Donjecka i  Luganska nalaze ruski specijalci koji pripremaju provokaciju pod "tuđom zastavom" koja bi bila povod za rusku intervenciju. S druge strane, u samom Kijevu, pripremaju, uz pomoć proruskih snaga i svojih "spavača", nasilnu smenu vlasti, odnosno prorusku vladu koja bi promenila sadašnju ukrajinsku politiku.

Prema nekim analitičarima, Moskva bi bila zadovoljna "okupacijom" ili "povratkom" većeg dela pod kapu Moskve. Prioritet je, tvrde neki ruski i ukrajinski analitičari (to otvoreno govori ultranacionalistički političar Vladimir Žirinovski), u prvom redu Kijev, iz razloga što je tamo u ranom srednjem veku osnovana prva istočnoslovenska država i sprovedeno pokrštavanje stanovništa, na čemu Rusija gradi svoj državnopravni kontinuitet. Tu je i Odesa, važna luka čijim bi osvajanjem Rusija ovladala kompletnom crnomorskom obalom. Napravila bi "spoj" sa sada "izdvojenom" proruskom tvorevinom u Moldaviji - Pridnjestrovljem. Zapadna Ukrajina oko Lavova nešto je što bi Rusija mogla da toleririše kao posebnu ukrajinsku državu, navodi se u obaveštajnim izvorima, prenosi Jutarnji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera pravda

pre 2 godine

Holivudska priča, kao SAD znaju za napad Rusije na Ukrajinu, kao oni ih razokrivaju i na kraju ništa od napada. Gotove su njihove glupe priče koje su sve na isti fazon. Ameri duvajte ga.

ratko

pre 2 godine

ma da vi sve imate a sve ratove gubite daj nemojte vise da s,vi imate ruski plan napada jojjjjj kakvi su ovo moroni

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija