• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.01.2022

14:32

RAT JE PRED VRATIMA EVROPE! Mračne reči lidera vodeće zemlje Zapada, "zastrašujuće je", ali jednu stvar EU i Rusija moraju da znaju

Vesti

RAT JE PRED VRATIMA EVROPE! Mračne reči lidera vodeće zemlje Zapada, "zastrašujuće je", ali jednu stvar EU i Rusija moraju da znaju

Podeli vest

Zastrašujuće je da se 2022. ponovo suočavamo sa rizikom od izbijanja rata u Evropi, istakao je ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg

Šalenberg je za ORF kazao da Evropska unija "upad" Rusije u Ukrajinu smatra realnom opasnošću.

"Veoma smo zabrinuti, ali još nismo na kraju diplomatije. Fokusiramo se na diplomatiju i odvraćanje“, naglasio je on.

Istakao je da je za žaljenje ako Rusija sada želi tenkovima i raketama da skreće pažnju na sebe, jer je tako nešto priznanje poraza. Evropa bi, prema njegovim rečima, morala da odgovori u slučaju upada Rusije. Šalenberg je ukazao da EU razmatra paket sankcija, koji treba Vladimira Putina da pogodi „u srce“.

„Istovremeno šaljemo signal da će uslediti jasan i brzo odgovor Zapada“, naglasio je on dodajući da je važno osigurati da sankcije ne postanu bumerang.

Foto: Reuters

Aleksander Šalenberg

Istovremeno, poručuje da u Evropi ne može biti održive stabilnosti bez Rusije i dodao da to važi i obratno.

"To je realnost koju nijedan političar ne može da negira“, naglasio je Šalenberg.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 2 godine

Ameri i Britanci negiraju jasno i glasno to sto vi govorite. Trebalo bi prvo staviti tacke na i sa njima pa onda pregovarati sa Rusima.

ChuChu

pre 2 godine

Naravno da kad Britanija i Amerika napadnu neku zemlju to je skandal i oni su predstavnici Đavola na Zemlji , a isto tako naravno da Rusija ima sva prava da napada druge suverene zemlje, u ovom slučaju Ukrainu samo zato sto se oni osecaju ugrozenima....šta očekivati od zemlje koju vodi dozivotni precednik, KGB pukovnik...zna se kako KGB resava probleme, mucenje, ubijanje i gulag....

pera rogonja

pre 2 godine

Koje sankcije da uvedu Rusiji,pa nije Rusija Srbija.Raspad evrope je na pomolu a da ratuju nisu sposobni.Rusi ima da ih razbucaju za 24 sati.

Radoš KG

pre 2 godine

Naravno da je svim normalnim ljudima žao i svi normalni ljudi bi želeli da se ovo što pre (kamo sreće da nikada nije ni počelo) završi ali gospodine zašto niste bili tako i toliko rečiti kada je NATO zajedno sa AMER idiotima ubijao i uništavao Srbe i sve što je srpsko i to bez odobrenja saveta bezbednosti i međunarodnih institucija zato bi bilo bolje da ne dajete nikakve izjave i da gledate svoja posla

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija