• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/T portal

26.01.2022

17:42

ON JE PREDVIDEO DOLAZAK KOVIDA! Sada su Gejtsu postavili samo jedno pitanje, njegov odgovor MOŽE DA PROMENI SVE IZ KORENA!

Informer/Fotomontaža

Vesti

ON JE PREDVIDEO DOLAZAK KOVIDA! Sada su Gejtsu postavili samo jedno pitanje, njegov odgovor MOŽE DA PROMENI SVE IZ KORENA!

Podeli vest

Bil Gejts bivši šef Majkrosofta predvideo je dolazak kovida 19, a sada opet upozorava da korona nije poslednja pretnja s kojom ćemo se susresti. "Buduće će biti veće"

On je pre sedam godina upozorio sveta i zvaničnike da moraju da budu spremni za potencijalnu pandemiju i ispostavlja se da je na kraju i bio u pravu, samo što ga vlade nisu poslušale, prenosi hrvatski T portal.

- Ako u sledećih nekoliko decenija išta pobije preko deset miliona ljudi, onda će to pre biti zarazni virus nego neki rat upozorio je Gejts 2015. godine, dodajući da smo "svi uložili premalo sredstava u sisteme koji mogu da zaustaviti epidemiju. Drugim rečima, mi za nju jednostavno nismo spremni - rekao je Bil i dodao:

Foto: Pixabay

- On je u nekoliko navrata požurivao svetske vlade da porade na sprečavanju širenja budućih zaraza i pandemija koje će, predviđa, biti smrtonosnije od ove sadašnje. "Dok svet odgovara na izazov koji predstavlja virus koji se munjevito menja, potreba za alatima koji će spasiti živote nikad nije bila veća - izjavio je on prošle sedmice.

- Naša iskustva u prošlih 20 godina naučila su nas da rano ulaganje u istraživanje i razvoj mogu spasiti živote i sprečiti najgore scenarije - rekao je on i dodao da se ulažu ogromna novčana sredstva kako bi se pomoglo razvoju sigurnih i delotvornih vakcina protiv novih varijanti koronavirusa, kao i da bi se svet pripremio da zaustavi sledeću pandemiju.

Ipak, u intervjuu s Derekom Milerom na njegovom kanalu na Jutjubu, Bil Gejtsje dobio pitanje o sledećim velikim izazovima za čovečanstvo.

Klimatske promene

Njegov odgovor je glasio da su to "klimatske promene".

- Svake godine susretaćemo se sa sve većim brojem žrtava i on će u jednom trenutku premašiti gubitke koje smo imali tokom pandemije - odgvorio je on.

- Još jedna stvar vezana uz pandemije o kojoj ljudi baš ne vole da govore je bioterorizam. Dakle, destruktivni potencijal koji imaju pojedinac ili organizacija koji mogu da proizvedu virus. Drugačije rečeno, šanse da se sretnemo s nečim takvim puno su veće od prirodno nastalih virusa poput ovog - zaključuje Gejts.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 2 godine

Bioterorizam je bio pokušavan pre 30 godina, ali nije imao očekivane efekte. Sve dok se ne pronađe virus koji bi pokosio milione za samo par dana, mi smo koliko toliko bezbedni. Nepojmljivo je za običnog čoveka da pomisli da mu preti realna opasnost od neke vrste SUPER KUGE ili SUPER VIRUSA, ali zaista je tako. Postavlja se drugo pitanje, ko bi mogao da izvrši sam čin napada. Najjače vojne sile na svetu imaju svoje najbolje biohemijske eksperimentalne baze, izolovane od građana i sa najboljim sistemom obezbeđenja. U jednoj od takvih napraviće se smrtonosni super virus. Stvar je u tome što ne znamo kakav će odnos snaga biti na globalnom nivou, za 10 ili 20 godina. Ako uzmemo trenutnu situaciju i prljavu kampanju koju američka administracija vodi protiv Rusije, ne bi me čudilo da ameri prošvercuju virus u Evropu.

Velko

pre 2 godine

@"Samo su svemir i ljudska naivnost/glupost beskrajni" - citat Plandemija C19 je projekat u nizu ? Izvinjavam se zaboravnim kratka pamcenja, scenario SvineFlu 2009 te je bio ili priprema ilo lose planira?Ne bi dalje pametnom dosta ..... secate se Kona-Bojovica, odjela u bolnicama,respiratora, VAKCINE .......

Milutin

pre 2 godine

Nije on predvideo kovid nego je lično finansijski učestvovao u pravljenju virusa.odavno je sa vojim saradnicima ispunio uslove za doživotnu kaznu zatvora

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija