• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2022

07:00

LAVROV ZALEDIO SVET! SLEDI KONAČNI OKRŠAJ RUSIJE I ZAPADA! Moskva čeka do kraja nedelje, posle toga...  MOŽE LI SRBIJA OSTATI PO STRANI?!

Vesti

LAVROV ZALEDIO SVET! SLEDI KONAČNI OKRŠAJ RUSIJE I ZAPADA! Moskva čeka do kraja nedelje, posle toga... MOŽE LI SRBIJA OSTATI PO STRANI?!

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov juče najavio konačni okršaj njegove zemlje i Zapada. On je rekao da Moskva do kraja nedelje očekuje pismene odgovore na ruske bezbednosne zahteve, te da će nakon toga Rusija preduzeti sve neophodne mere

Šef ruske diplomatije je, govoreći u parlamentu, kazao da ga je američki državni sekretar Entoni Blinken tokom njihovog sastanka 21. januara uverio da će Moskva dobiti odgovor Vašingtona do kraja ove nedelje. 

Kultura diplomatije

- Kako stvari sada stoje, SAD i Zapad pokušavaju da zaustave objektivni kurs istorije kako bi jednostrano osigurali bezbednost za sebe, bez uzimanja u obzir interesa drugih nacija. Moskva neće skrštenih ruku posmatrati zapadne akcije, već će preduzeti sve neophodne mere ukoliko SAD i njeni saveznici budu ignorisali ruske bezbednosne predloge - istakao je Lavrov. 

KLIČKO UDARIO PO NEMAČKOJ - IZDALI SU NAS, ZABILI SU NOŽ U LEĐA UKRAJINI! Čuveni bokser sada zna da se nikom ne ljuti Putin i da svako...

On je podsetio da predsednik Vladimir Putin stalno govori o situaciji na međunarodnoj sceni i ruskim spoljnopolitičkim ciljevima i inicijativama. 

- Na međunarodnoj sceni dešavaju se duboke promene, koje, blago rečeno, nisu sasvim pozitivne. Ceo sistem je u rasulu. Ruski bezbednosni predlozi su apel na zdrav razum, budući da je razvoj vojne situacije u Evropi i svetu dostigao opasnu tačku. Naši bezbednosni predlozi, otvaraju direktan put u pravom smeru, ne samo u osiguranju nacionalnih interesa Rusije, što je osnovni zadatak za nas, već i za povratak izgradnji sveobuhvatne evropske bezbednosti - kazao je Lavrov. 

Ruski diplomata je optužio SAD i njene evropske saveznike da pokušavaju da gurnu Kijev u direktan sukob s Moskvom. 

- Nedavno, SAD i njeni evropski saveznici, koji su u potpunosti zaboravili kulturu diplomatije, udvostručili su svoje napore da "obuzadaju" našu zemlju. Dovoljno je samo posmatrati učestale provokativne vojne manevre u blizini naših granica, pokušaje da režim u Kijevu bude uvučen u NATO i njegovo snabdevanje ubojitim oružjem, kao i guranje Ukrajine da izvede direktnu provokaciju protiv Rusije - naglasio je Lavrov.  

Bezbednost je prioritet

Prema njegovim rečima, Moskva će nastaviti da saseca u korenu svaki pokušaj prikazivanja Rusije kao strane koja izaziva konflikt u Ukrajini. 

KADIROV PORUČIO AMERIMA: POGINUĆU ZA PUTINA! Pošaljite najbolje što imate u ring, SAMO JEDAN, A ON NEĆE BITI VAŠ, ĆE IZAĆI ŽIV!

- Svi treba da krenu od činjenice da je bezbednost Rusije i njenih građana apsolutni prioritet i da će biti pouzdano obezbeđena u bilo kakvim okolnostima - istakao je Lavrov, dodajući da je ipak, sve manje i manje zemalja u svetu, koje hoće da gurnu ruku u vatru za Vašington.

Peskov: Sankcije Putinu ne bi bile bolne

Kremlj je juče saopštio da bi pokušaj Zapada da uvede lične sankcije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, bio politički destruktivan, ali ne i bolan.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da američki političari, koji govore o potencijalnim sankcijama Putinu, nemaju dovoljno stručnog znanja o ovoj temi.

Rusija, inače, traži da NATO prekine da se širi na istok, da se vrati na granice iz 1997, a izričito zahteva da Ukrajina nikad ne uđe u taj zapadni vojni savez. Za to Moskva traži pravno obavezujuće garancije, koje je Zapad dosad odbijao da pruži. 


 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija