• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

03.02.2022

15:21

NEMCI RAZBESNELI MOSKVU, zabranjen rad "Dojče velea" u Rusiji!

Reuters

Vesti

NEMCI RAZBESNELI MOSKVU, zabranjen rad "Dojče velea" u Rusiji!

Podeli vest

Odluka nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje "RT DE" primorala je Rusiju da preduzme recipročne mere prema akreditovanim nemačkim medijima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

U okviru recipročnih mera objavljenih 2. februara kao odgovor na neprijateljske korake Nemačke da zabrani satelitsko i drugo emitovanje televizijskog kanala na nemačkom jeziku „RT DE“, ruska strana namerava da sprovede prvu fazu recipročnih mera:

- zatvaranje dopisništva nemačke radio-televizijske kompanije „Dojče vele“ u Ruskoj Federaciji

- ukidanje akreditacija svim zaposlenima u ruskom birou „Dojče velea“

- prestanak satelitskog i drugog emitovanja radio-televizijske kompanije „Dojče vele“ na teritoriji Ruske Federacije

- pokretanje postupka od strane nadležnih organa Ruske Federacije za razmatranje pitanja o klasifikaciji „Dojče velea“ kao stranog medija u funkciji stranog agenta

- pokretanje procesa formiranja spiska predstavnika državnih i javnih struktura Nemačke uključenih u ograničavanje emitovanja televizije „RT DE“ i na drugi način vršenja pritiska na ruskog medijskog operatera, kome će biti zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije.

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Ne očekuje se objavljivanje spiska. Informacije o narednim etapama recipročnih mera biće blagovremeno objavljene. Kako je ranije izjavila portpraolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, OEBS simptomatično ćuti o odluci Nemačke da zabrani emitovanje „RT DE“, a predstavnica za slobodu medija Tereza ​​Ribeiro ne vidi u tome ništa što bi moglo biti od interesa.

Podsetimo, ranije je komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila emitovanje televizije "RT DE" u zemlji zbog nedostatka dozvole. Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija