• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.02.2022

13:11

Mediji: Izrael IMAO JASNU PORUKU za BALTIČKE ZEMLJE! Blokiraju isporuke naoružanja Ukrajini, CILJ JE JASAN, izbalansirati odnose sa Rusijom!

Fotoolistracija/Printskrin

Vesti

Mediji: Izrael IMAO JASNU PORUKU za BALTIČKE ZEMLJE! Blokiraju isporuke naoružanja Ukrajini, CILJ JE JASAN, izbalansirati odnose sa Rusijom!

Podeli vest

Izrael je poručio baltičkim državama da će blokirati isporuke izraelskog naoružanja Ukrajini iz trećih država, piše ukrajinski portal "Ogledalo nedelje"

- Nakon što su baltičke države – Estonija, Letonija, Litvanija saopštile da su dobile odobrenje od SAD da mogu da isporuče Ukrajini oružje američke proizvodnje u okviru podrške Kijevu uoči potencijalne ruske invazije Ministarstvo odbrane Izraela je saopštilo tim baltičkim državama da će njihov zahtev za predaju oružja izraelske proizvodnje biti odbijen - navodi se u tekstu
Ova odluka Tel Aviva, kako se dodaje, ima za cilj izbalansiranje odnosa sa Rusijom.


- Kao i SAD, Izrael je prvobitno utvrdio stroga pravila za krajnje korisnike svog oružja koja pravno ograničavaju mogućnost države-kupca da isporučuju opremu u treće države bez odobrenja proizvođača. Odluka o zabrani Izraela izazvana je zabrinutošću da Ukrajina želi da dobije protivtenkovske komplekse „Spike“, zajedničke rusko-nemačke proizvodnje - ističe se u tekstu.

 

Ministarstva odbrane baltičkih država nisu potvrdila ove informacije. Ni zvanični Izrael nije želeo da komentariše ove navode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija