• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer

08.02.2022

17:30

(VIDEO) PUTIN IH JE POSLAO SRBIMA, RUSKA VOJSKA DEMONSTRIRALA SNAGU NAJNOVIJEG SISTEMA! Nanišani, ispali i zaboravi, šanse da...

Vesti

(VIDEO) PUTIN IH JE POSLAO SRBIMA, RUSKA VOJSKA DEMONSTRIRALA SNAGU NAJNOVIJEG SISTEMA! Nanišani, ispali i zaboravi, šanse da...

Podeli vest

Ruske jedinice koje učestvuju u vojnim vežbama „Saveznička odlučnost" u Belorusiji pokazale su snagu najnovijeg protivtenkovskog sistema „Kornet", javlja televizija „Zvezda". Ovaj brutalni sistem odnedavno je i u posedu Vojske Srbije

U pogledu sposobnosti probijanja oklopa i dometa „Kornet" nema analoga u svetu. Svi strani konkurenti, uključujući američki sistem „Džavelin", zaostaju za ruskim sistemom po svim ključnim parametrima, navodi se u članku.

Bez obzira na to koliko je jak oklop tenkova protivnika, praktično nemaju šansu da prežive nakon susreta sa „Kornetom", dodaje autor.

Operator protivtenkovskog sistema Maksim Smirnov savladao je rukovanje sistemom nakon svega nekoliko časova obuke.

- U trenutku lansiranja rakete ja upravljam i posmatram kroz nišan. Nastavljam da kontrolišem raketu i vidim uništavanje mete, kaže on.

SRPSKA NA NOGAMA, BRITANSKI KONTINGENT, ŠESTA FLOTA U JADRANU! ŠTA SE TO SPREMA U BIH! Ovo nije nimalo naivno, pritisak pred izbore ili...

Na poligonu „Brestski" u Belorusiji „Korneti" su se već pokazali tokom velikih manevara borbene koordinacije jedinica ruskih i beloruskih oružanih snaga. Lansiranje je pratio lično ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Tokom vežbe sve mete su uspešno pogođene.

 

 

- Sistem je opremljen različitim vrstama municije. Može da gađa oklopna vozila i druge protivničke mete. Postoji i municija predviđena za uništavanje utvrđenja protivnika, rekao je komandant protivtenkovskog voda Danil Gajfulin.

Zatim na scenu stupa najnovije desantno borbeno vozilo - BMD-4, naoružano protivtenkovskim raketama „Arkan". Na operatoru je samo da odabere metu, sve ostalo funkcioniše automatski.

SRBIJA, TO ČEKA! LAVROV SE UKLJUČUJE U PREGOVORE OKO KOSOVA!? Za Albance i Zapad ovo je najgori scenario - SVE, SAMO TO NE!

Najnoviji elektronski sistem za navođenje omogućava da raketa ne skrene sa putanje. On će dovesti raketu do naznačene tačke čak i ukoliko protivnik upotrebi dimnu zavesu.

Podsetimo, u toku je provera snaga za reagovanje Savezne države Rusije i Belorusije. Ona se odvija u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022", u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 2 godine

Izraelski sistem Spike je vrlo verovatno bolji, efikasniji i mnogo otporniji na ometanje...istina skuplji je ali dosta laksi a novije verzije imaju domete i od 16km... Ali naravno ovo nećete objaviti jer se ovde rusi favorizuju uvek i u svemu čak i kad planiraju napad na drugu suverenu državu koja nama nije ništa lose učinila...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija