• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

08.02.2022

13:04

POČELO JE! AMERIČKE TRUPE SLETELE NA BALKAN, moćna eskadrila STRAJKER sa 1.000 "udarnih" specijalaca raspoređuje se u komšiluku!

Tanjug/AP

Vesti

POČELO JE! AMERIČKE TRUPE SLETELE NA BALKAN, moćna eskadrila STRAJKER sa 1.000 "udarnih" specijalaca raspoređuje se u komšiluku!

Podeli vest

Prve američke vojne trupe kojima se jačaju savezničke snage NATO-a na istočnom krilu stigle su u Rumuniju, izjavio je danas rumunski ministar odbrane Vasile Dinču

Dinču je novinarima rekao da se prvih 100 američkih vojnika nalazi u Rumuniji i da se bave logistikom, prenosi agencija Rojters.

“Stigli su Amerikanci. Više od 100 specijalizovanih američkih vojnika zajedno sa našim specijalistima za logistiku se priprema, što znači da neće proći mnogo vremena pre nego što stigne ostatak trupa”, izjavio je Dinču.

Sjedinjene Države šalju skoro 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju kako bi, kako tvrde, zaštitili istočnu Evropu od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize.

Američki Pentagon je saopštio da će premestiti eskadrilu Strajker od oko 1.000 američkih pripadnika iz Vilseka u Nemačkoj u Rumuniju. U Poljsku su američke trupe već u subotu počele da pristižu.

SAD trenutno imaju oko 900 vojnika u Rumuniji, koja je članica NATO-a od 2004. godine i domaćin odbrambenog sistema od balističkih projektila. Francuska je, takođe, najavila da planira da pošalje trupe u Rumuniju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kilutin

pre 2 godine

Zauzećemo rumuniju i preko ukraine spojićemi se sa rusijom,to bi bilo za početak,posle toga stvaramo veliku srbiju od 50% teritoja hrvatske cele bih i albanije pa sve do grčke,sa bugarima možemo da podelimo makedoniju od delaova koje nam ostavi grčka.tursku ćemo isterati sa evropskog kontinenta.evropa može da bira između srbije i rusije gde joj više odgovara?

ratni huskac

pre 2 godine

i samo par hiljada americkih vojnika na teritoriji nase srbije , to ste zaboravili. ili ste zabili glavu u pesak pa to ne vidite.

Penzionerj

pre 2 godine

Kako i u čemu će biti vraćeni? Ko nema svoju, braniće tudju. Rumuni mnogo reskiraju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija