• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

08.02.2022

19:14

NIJE DOBRO! RAT U DONBASU VEĆ POČEO, VOJSKA LNR OBORILA UKRAJINSKI DRON! Kijev ga korostio za korekciju artiljerijske vatre!

Vesti

NIJE DOBRO! RAT U DONBASU VEĆ POČEO, VOJSKA LNR OBORILA UKRAJINSKI DRON! Kijev ga korostio za korekciju artiljerijske vatre!

Podeli vest

Narodna milicija Luganske Narodne Republike oborila je dron Oružanih snaga Ukrajine, koji je Kijev planirao da upotrebi za korekciju artiljerijske vatre na teritoriji LNR-a, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane LNR Ivan Filiponenko

Ranije je LNR objavila o dopremanju bespilotnih letelica ukrajinskih snaga bezbednosti u Donbas.

Letovi borbenih aviona i dronova duž cele linije dodira u Donbasu zabranjeni su sporazumima iz Minska.

- U oblasti naselja Popasnaja (pod kontrolom Kijeva), neprijatelj je lansirao bespilotnu letelicu "LELEKA-100", sposobnu da prenosi video-snimke u realnom vremenu, određujući tačne geografske koordinate, prenoseći ih na kontrolnu tačku vatre i vršeći snimanje ovih informacija", rekao je Filiponenko.

On je pojasnio da je istovremeno Narodna milicija LNR-a zabeležila dolazak artiljerije 24. Brigade ukrajinskih snaga bezbednosti na vatrene položaje u oblasti naselja Novoaleksandrovka.

SRBI SE ZA OVO NISU BORILI, CRNA GORA SE VRAĆA U "MRAČNO DOBA"! MILO JE POBEDIO, ZA SADA! Manjinska vlada već formirana - URA će se utopiti u DPS?!

Borci Narodne milicije LNR-a uspeli su da prekinu signal Oružanih snaga Ukrajine, presretnu dron i obore ga u blizini naselja Kalinovo-Borščevatoe.

- Pretnja artiljerijskog udara je neutralizovana - objasnio je Filiponenko.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija