• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.02.2022

10:43

ŠOK U BUDVI, ODBEGLI LAV IPAK NIJE PRONAĐEN! Stanovnici na nogama... Policija TRAŽI POMOĆ!

Vesti

ŠOK U BUDVI, ODBEGLI LAV IPAK NIJE PRONAĐEN! Stanovnici na nogama... Policija TRAŽI POMOĆ!

Podeli vest

Mladunče lava, koje od nedavno slobodno šeta negde na području budvanske opštine, ipak, nije pronađeno, a u potragu će se od danas, kao pomoć policiji i građanima, ukljuciti i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore

Darko Saveljić iz ove agencije kaže da su odlučili da pomognu i policiji i ekološkoj inspekciji u pronalasku mladunčeta lava tako što će organizovati svoje volontere i dronove.

- Taj lav je danas mladunče, ali oni rastu brzo i za dva, tri meseca će početi da jede pse, mačke, ljude i situacija je prilično ozbiljna - rekao je Saveljić gostujući u emisiji Boje jutra TV Vijesti.

Istakao je da Crna Gora poslednjih godina intenzivno ima "užasnih problema" sa krijumčarenjem egzotičnih životinja i da se to iz dana u dan vidi zahvaljujući socijalnim mrežama.

Prema njegovim rečima, Agencija je došla do saznanja da se u zaleđu Budve nalazi mladunče lava, a da je upravo Agencija ta koja izdaje dozvole za uvoz i izvoz, i dozvole za držanje.

- Mi smo pogledali našu dokumentaciju, takva životinja nije prijavljivana Agenciji da je prelazila granice Crne Gore - naveo je Saveljić.

Saveljić kaže da je i Opština Budva pokrenula i građanstvo da svako pogleda svoje dvorište, tu su i vatrogasci, biće i Služba zaštite i spašavanja.

Podgorički mediji ranije su preneli da je jedno mladunče lava pobeglo od svog vlasnika koji je stranac, a odmah potom i da je lavić pronađen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBA

pre 2 godine

NJAM, NJAM, LAVIĆ VOLI CRNOGORCE - DA JEDE!!!!

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija