• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.02.2022

12:10

TOTALNI RASPAD NA SASTANKU LAVROVA I ŠEFICE BRITANSKE DIPLOMATIJE! Fijasko u Moskvi, London ili je gluv, ili... Svi citiraju Lavrova, ovako nešto nikad nije izjavio (FOTO)

Reuters/Tanjug/AP

Vesti

TOTALNI RASPAD NA SASTANKU LAVROVA I ŠEFICE BRITANSKE DIPLOMATIJE! Fijasko u Moskvi, London ili je gluv, ili... Svi citiraju Lavrova, ovako nešto nikad nije izjavio (FOTO)

Podeli vest

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i šefica britanske diplomatije Liz Tras razgovarali su danas o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti Rusiji

Lavrov je na konferenciji za štampu okarakterisao sastanak sa britanskom koleginicom kao razgovor nemog sa gluvim.

"Iskreno, razočaran sam što je ispao razgovor nemog sa gluvim. Čini se da slušamo, ali ne čujemo", rekao je ruski ministar.

Za Moskvu je nejasna zabrinutost Zapada povodom vojnih vežbi i pomeranja ruskih snaga na sopstvenoj teritoriji.

"Mi ne želimo nikome da pretimo, pogledajte izjave, nigde nije bilo ni jedne pretnje. Nama prete", podsetio je on.

Prema rečima Lavrova, Rusija i Velika Britanija različito tumače Minske sporazume. Kako je naveo, "našim zapadnim kolegama je Zelenski, izgleda potreban kao instrument, kako bi Rusiju izbacivali iz ravnoteže".

Britanska ministarka je, sa svoje strane, istakla da Rusija ima izbor ili da sarađuje sa NATO-om ili da nastavi sa povećanjem broja svojih trupa na granici sa Ukrajinom.

Foto: Reuters

Liz Tras u Moskvi

„Smatram da Rusija ima jasan izbor: Rusija može ići diplomatskim putem, sarađivati sa NATO-om kako bi osigurala evropsku bezbednost ili da nastavi put koji mi vidimo – povećanje broja snaga na grancii sa Ukrajinom, što predstavlja pretnju“, rekla je Trasova.

Ona je upozorila danas Rusiju da bi potencijalna ruska invazija na Ukrajinu bila pogubna za Rusiju, Ukrajinu i Evropu, i da bi prouzrokovala ogromne troškove. Naglasil je da je NATO jasno stavio do znanja da bi svaki upad u Ukrajinu imao ogromne posledice i ozbiljne troškove.

Ona je ponovila da "Severni tok 2" neće biti pušten u rad u slučaju "invazije" Rusije na Ukrajinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mare

pre 2 godine

sa ovim mangupima treba samo kako oni znaju treba ih satrati sa lica zemlje gamad i olos

Čarapan

pre 2 godine

Kako izvrću teze.Ja se pitam ko je ovde budala kad kaže ,,gomilanje trupa je pretnja...,,Zapad je izvodio vežbe velikog obima ,ako se sećate pre nekoliko godina, na tuđoj teritoriji a oko aRusije a Rusi prete jer izvode vežbe na svojoj teritoriji .Valjda treba da ih čekaju skrštenih ruku.Zelenovski je pijun u rukama zapada i Zapad će izazvati rat jer ih SAD gura jer je njegova trgovina u recesiji.

Žigolo

pre 2 godine

Strašna sila je to, NATO i Amerika prete Rusiji a nisu bili u stanju da poraze šaku verskih fanatika celih 20 godina i povukli se iz Avganistana kao posrani a ceo svet im se smeje ...

dolic

pre 2 godine

Treba joj podici suknju i skinuti gacice ako ih ima i udarit nogo sa vrh cipel u d-----e i isterat iz rusije

Sloboda

pre 2 godine

Britanija drugorazredna sila i nista se ne pita.

Pavle

pre 2 godine

Ja nisam politicar ali meni ovo nije normalno: Gospodja Ministarka preti Rusiji da ako napedne severni tok 2 nece pustiti u rad???? To znaci, mi cemo se smrzavati, fabrike ce manje da rade, placati sa druge strane skuplje ali NECEMO VAS GAS! E pa koje ovde lud???? Hahahahahaha... Gospodin Putin mora da se jako nasekirao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija