• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

10.02.2022

16:59

OPAKO SE ZAKUHTAVA I SVE VRIŠTI - BIĆE RATA!? BAJDENOVA VOJSKA "UŠLA NA JOŠ JEDNA VRATA" u Evropu, kretanje za njihove trupa neograničeno zbog Rusije...

Vesti

OPAKO SE ZAKUHTAVA I SVE VRIŠTI - BIĆE RATA!? BAJDENOVA VOJSKA "UŠLA NA JOŠ JEDNA VRATA" u Evropu, kretanje za njihove trupa neograničeno zbog Rusije...

Podeli vest

Danska je objavila danas da je otvorila vrata za prisustvu američkih vojnika i vojne opreme na svom tlu u okviru novog bilateralnog sporazuma kojim se olakšava kretanje američkih trupa u Evropi u jeku tenzija izmedju Zapada i Rusije

"SAD su pružile ruku Danskoj, koja je i članica NATO, i predožile joj bilateralnu saradnju u oblasti odbrane", rekla je premijerka Mete Fredriksen na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da precizna forma te saradnje nije još definisana ali da može da uključi prisustvo američkih vojnika i vojne opreme na danskom tlu.

Pregovori o tom budućem sporazumu nisu ubrzani aktuelnom krizom izmedju Rusije i Ukrajine, rekla je danska premijerka, mada je ukazala da sadašnja kriza "ilustruje", potrebu za pojačanom saradnjom.

"NATO i SAD su garanti naše bezbednosti, zato pravimo zajednički front sa SAD kada su zapadne vrednosti kao što je demokratija i sloboda dovedeni u pitanje", rekao je danski ministar odbrane Morten Bodskov.

Ta nordijska zemlja koja se borila zajedno sa Amerikancima u Iraku postala je poslednje dve decenije jedan od najbližih saveznika Vašingtona u Evropi, navodi Frans pres.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija