• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

12.02.2022

16:37

UZNEMIRUJUĆE, MLADIĆI U ZELENIM BERETKAMA PRESTRAVILI GRAĐANE BiH! Deca kliču "Alahu Ekber", ima i žena i devojaka, OŽIVELA SLIKA RATA (Video)

printscreen

Vesti

UZNEMIRUJUĆE, MLADIĆI U ZELENIM BERETKAMA PRESTRAVILI GRAĐANE BiH! Deca kliču "Alahu Ekber", ima i žena i devojaka, OŽIVELA SLIKA RATA (Video)

Podeli vest

Iz Budžima danas ponovo stižu uznemirujuće slike, koje podsjećaju na ratno stanje u BiH - uz uniforme bošnjačkih paravojnih formacija i uzvike "Alahu ekber"

U Bužimu se danas obeležava ratna akcija “Februarska ofanziva ’94”, a scene koje su se mogle videti na ovom događaju uznemirile su građane. Uniforme, povici Alahu ekber, ratna zastava BiH, zastave Armije BiH mogli su se videti, ali i aktuelna zastava BiH.

Među okupljenima je bilo dosta dečaka i devojčica, i žena.

– Narod je nepobediv, posebno u trnutku kada nema izbora, kada odluči da brani svoj opstanak i svoju egistenciju, čulo se na skupu u Bužimu.

Učesnici skupa marširali su od osnovne škole u ovom mestu do odredišta „Hasin vrh“, uzvikujući ratne i verske parole.

 

 

Ovo skandalozno obeležavanje godišnjice ispraćeno je na društvenim mrežama, a nekoliko snimaka objavljeno je na Fejsbuk stranici Udruženje “Nanićevi Bužimljani”.

 

 

Svake godine 11. januara u Bužimu se obilježava akcija “Munja 93”koju je izvela tadašnja bužimska brigada i svaki put gledamo iste slike i ratnohuškačke poruke sa tih proslava.

Slično je bilo i ovog 11. januara kad su iz Bužima stizale ekstremističke poruke mladića u zelenim beretkama, a reakcije i osude međunarodne zajednice bile su prilično blage i zakasnile su.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Сада да видимо реакцију западних центара моћи ?!

Hag

pre 2 godine

Ne u Bižimu nego na brdu iznad Bihaća,s kojeg su četnici godinama snykperima i granatama ubijali civile Bihaća.9bilježava se dan kada su četnici razbijeni i kada je oslobodjen taj dio Bihaća!!!Čast i ponos! Jedino su se mogli uplašiti četnički manekeni i Internet ratnici i lajavci iz manjeg BiH entiteta??

milankukic

pre 2 godine

za takvo ponašanje kriva je evropa koja sluša Ameriku i dopušta da im ameri diriguju šta ce da rade postoji dejtonski sporazum i svi moraju da ga poštuju a sad žele da republika Srpska bude talac muđahedina i da trpi da je svi pljuju kad su rekli dosta e onda je sve krenulo

Tomas gustafsson

pre 2 godine

Сваки пут исто! Иста матрица! Чим имају моћне покровитеље, ови потомци бескичмењака који су продали веру за вечеру, желе да истребе све(српско) што их потсећа на срамоту предака у којој и сами живе! Када се срби одбране и полупају им пич*е, онда куку,леле,побише нас зли срби...ћетници,геноцид...Шта рећи,тешки смрадови!

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Lako podvodljivo stanovništvo je upravo onakvo kakvo smo i videli na ovim snimcima. Ruralne oblasti, polupismeni ili nepismeni ljudi i naravno mlađi punoletnici i stariji maloletnici. Da ih pitaš koji okean razdvaja Evropu od Amerike,, 90% ne bi znalo odgovor. Takvim ljudima kada se prikazuje i predstavlja nešto na pogrešan i neistinit način velika je opasnost po opštu bezbednost. Živela Srbija!

MUP  USK NIJE BIO UPOZOREN NA SKUP, ILI SE SAMO PRAVE LUDI???  "Alahu ekber najstrašniji krik u borbi protiv krsta", Beretke ZAVRŠILE POD LUPOM POLICIJE!
Balkan

MUP USK NIJE BIO UPOZOREN NA SKUP, ILI SE SAMO PRAVE LUDI??? "Alahu ekber najstrašniji krik u borbi protiv krsta", Beretke ZAVRŠILE POD LUPOM POLICIJE!

Nakon što je na skupu kod Bužima grupa muškaraca uz pokliče "Alahu ekber" pronosala zelene beretke, vojne uniforme i ratne zastave, a bivši komandant Armije RBiH Hamdija Abdić Tigar izjavio da ponovo može doći do scenarija poput onog iz 1992. godine, zbog ta dva slučaja, koja su se dogodila u istom danu, postupa tamošnja policija.

13.01.2022

10:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija