• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tass

15.02.2022

14:30

AKO RUSIJA PRIZNA DONJECK I LUGANSK... Stoltenberg se upravo oglasio i poslao poruku Moskvi

Reuters

Vesti

AKO RUSIJA PRIZNA DONJECK I LUGANSK... Stoltenberg se upravo oglasio i poslao poruku Moskvi

Podeli vest

Potencijalno priznanje Donjecke i Luganske narodne republike od strane Rusije bilo bi u suprotnosti sa sporazumima iz Minska, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči sastanka ministara odbrane zemalja alijanse u Briselu

"Priznanje Rusije takozvane Donjecke i Luganske Narodne Republike, ako do toga dođe, predstavljalo bi još jedno flagrantno kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine. Takvo priznanje bi takođe predstavljalo kršenje međunarodnih normi. Osim toga, to bi bilo kršenje Minskih sporazuma", upozorio je Stoltenberg.

Podsetimo, ruska Državna duma je na plenarnoj sednici glasala za nacrt rezolucije o priznanju Donjecke i Luganske narodne republike. Kako je precizirao predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin, dokument će odmah biti upućen šefu države.

"Poslanici smatraju da će priznanje DNR i LNR stvoriti osnove za stvaranje bezbednosnih garancija i zaštitu stanovnika republika od spoljnih pretnji, kao i za jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti", naglasio je Volodin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sumar

pre 2 godine

Koji ste Vi licemeri Vi možete priznati Kosovo i Metohija a oni ne mogu Donjecku i Lugansku jer je to protivno međunarodno pravu Zapade daće bog da Vas priroda kazni SRAMOTO ZA SVET

aleksandar

pre 2 godine

ovaj stoltenberg je stvarno budala neviđena,,,,,,nato će nekog da štiti.....vic godine

Čarapan

pre 2 godine

Kod nas se kaže ,,održ ga sad...,,,Stoltenbergu a kad razbiste Jugoslaviju kad priznasre Kosovo ,Rusi vam rekoše da prekrši ste međunarodno pravo da radite jednostrano a ono bila čista sila Pa eto vam čista sila naleteste na ,,rutav nos,,,.

deda Raša

pre 2 godine

O svemu bi se moglo još prodiskutovati da niste usvojili dvostruke aršine. Kosovo može, ostali ne mogu. U NATO primate i kurtu i murtu a samo radi kvoruma u Savetu bezbednosti. Jednostavno lažete svet i samog sebe.

Zoran

pre 2 godine

Priznavanjem Kosova kao nezavisne države je u suprotnosti sa rezolucijom 1244! I flagrantno kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije!

Amater

pre 2 godine

IZNESI JAVNO DA SE PROTIVIS PRIZNANJU KOSOVA PA CU TI VEROVATI...STA STE TRAZILI TO I DOBIJATE.

Srba

pre 2 godine

Interesantno, priznanje DNR I LNR od strane Rusije bi bilo krsenje medjunarodnog prava, ali priznanje Kosova sa strane ovih zlicinaca nije kršenje ni medjunarodnog prava ni rezolucija UN. Kako je lako pozivati se na medjunarodno pravo samo kada njima odgovara.

resavac

pre 2 godine

U redu!Covek je u stanju da brani Ukrajinu do zadnjeg Ukrajinca,vidi se po njegovoj zustrini i DEFINISANJU PROBLEMA!Sme li neko,bilo ko,da na ovo stavi primedbu?Da posumnja u ljudskost i covecnost,pravednost,coveka koji je zaduzen da daje izjave u ime "pdbrane"..."flagratnog krsenja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine..."...Mozda to niko nesme da ga pita?Ja smem!Gospodine Stoltenberg,na kom principu radi tvoj mozak,i ko ti ga je programirao???Kako je moguce,da potezes integritete i suverenitete,kada je Ukrajina u pitanju,a da pri tome,ladno zaboravljas,da je "tvoj" savez,pogazio integritete i suverenitete Srbije???Kako je tebi bilo dozvoljeno da od te iste suverene Srbije,zverski otmes Kosovo,i odmah posle toga ga priznas kao "punopravnog clana "medjunarodne" zajednice"???Sada,kad to Rusija hoce,bez da se metak ispali,jos jednom:Bez sile i prisile i nasilnog otcepljivanja,ti kazes Rusiji da je to nedopustivo i da ces ti "reagovati"???!!!Nateraste Ukrajinu da drhti od straha "pred invazijom",i zatrpaste je "vojnom pomoci",koju ce morati da znojem i krvlju vraca i placa.Isprazniste hangare i magacine!Napraviste posao decenije!Uveravajuci te jadne ljude,da poveruju da ce sa tim,manje vise polovnim,moci da se suprotstave Rusiji...Dok uporno,kmecite i vrecite,pred "ogromnom Ruskom silom"...Gurajuci te iste Ukrajince u sunovrat!Nije vam dosta zaradjenog...Hocete da vidite i krv!...Navika,je navika...Kako je moguce,ako si imalo svestan,da lupas k'o otvoreni prozor?Sudan,zadnja zrtva vasih "mirotvornih misija",nije bio suverena zemlja???Podeliste ga na dva Sudana!Od uredjene drzave pod imenom Irak,napraviste plemensko-verski krkljanac...Gde su druge zemlje i narodi?Mozda niko to nesme da vam kaze,ali iskreno,dojadili ste Bogu i narodima!

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija