• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.02.2022

09:46

KRIM JE U PITANJU, VAŽNO SAOPŠTENJE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE!

Vesti

KRIM JE U PITANJU, VAŽNO SAOPŠTENJE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE!

Podeli vest

Jedinice ruskog Južnog vojnog okruga vraćaju se u garnizone nakon manevara na Krimu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane

"Ešalon sa vojnom opremom jedinica Južnog vojnog okruga prešao je Krimski most na putu ka kontrolnim punktovima nakon završetka planiranih vežbi", navodi se u saopštenju ministarstva, a prenosi RIA Novosti. Oklopna vozila, među kojima tenkovi, borbena vozila pešadije i samohodne artiljerijske jedinice, utovarena su na specijalne železničke platforme. Po dolasku, vozila će biti pripremljena za sledeću fazu borbene obuke.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je juče izjavio da se ruska vojska, koja je sa Belorusijom učestvovala u zajedničkim vojnim vežbama koje su počele 10. februara, vratila na mesta stalnog razmeštaja.


Radi izvođenja završne faze testiranja reagovanja snaga Saveza Rusije i Belorusije, trupe Istočnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage i dalje će ostati u Belorusiji, ali će se posle 20. februara, po završetku operacije obuke, takođe vratiti u svoje jedinice.

Foto: Printscreen You Tube


U manevrima velikih razmera koji se završavaju, učestvovali su skoro svi ruski vojni okruzi, flote i vazdušno-desantne snage. Rusko ministarstvo odbrane je u utorak počelo da objavljuje video-snimke povlačenja opreme sa poligona. Moskva i Minsk su vise puta naglašavali da su vežbe defanzivne prirode i da nikome ne prete.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

I tako, jutros oko 03h, nije počela invazija Rusije na Ukrajinu koju su najavili Bajden i Džonson. Lagali su Amerikanci i povodom Jugoslavije, Libije, Iraka, Sirije, Avganistana. A masno lažu i povodom Ukrajine. Huškaju ih da ratuju protiv Rusije i da se, kao i cela Evropa, zabave o svom jadu, dok će Veliki brat preko okeana da zadovoljno trlja ruke i ubire plodove svoje politike posrnulog hegemona. Izgleda mi da je Zelenski ukapirao stvar i da je pametniji nego što izgleda. Stvar nije više komična.

ZA SRBIJU NEMA ZIME, PUTIN I KINA SU UZ NAS! INFORMER ISTRAŽUJE ŠTA NAS ČEKA U SLUČAJU "NOVE JALTE"! Pola sveta u strahu od dila Rusije, SAD i Pekinga!
Politika

ZA SRBIJU NEMA ZIME, PUTIN I KINA SU UZ NAS! INFORMER ISTRAŽUJE ŠTA NAS ČEKA U SLUČAJU "NOVE JALTE"! Pola sveta u strahu od dila Rusije, SAD i Pekinga!

Jedino od rešenja za svetske probleme je "nova Jalta", podela interesnih sfera između Rusije, SAD i Kine! Kako bi u toj novoj podeli karata prošla Srbija? Da li bismo imali zaštitu Moskve i Pekinga, ili bi nas Rusija i Kina prodali zarad nekih svojih interesa. Na ova i slična pitanja odgovor su dali sagovornici Informera

09.02.2022

08:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija