• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

16.02.2022

19:03

UKRAJINCI OKREĆU LEĐA ZELENSKOM! Naneo nam je štetu, širio lažne vesti o ruskoj invaziji... NJEGOVA HISTERIJA ZEMLJU KOŠTA DO 3 MILIJARDE SVAKOG MESECA

AP/Photo

Vesti

UKRAJINCI OKREĆU LEĐA ZELENSKOM! Naneo nam je štetu, širio lažne vesti o ruskoj invaziji... NJEGOVA HISTERIJA ZEMLJU KOŠTA DO 3 MILIJARDE SVAKOG MESECA

Podeli vest

David Arakmija iz partije Sluge naroda Vladimira Zelenskog i šef poslaničke grupe te partije u ukrajinskom parlamentu rekao je da "lažne vesti" koje šire američki mediji o ruskoj invaziji Ukrajinu koštaju milijarde

Arakmija je u jednom intervju, američke medije uporedio sa ruskim propagandistima i rekao da se nada da će uskoro da se smiri "faza panike".

- Mislim da će ova faza proći za dve do tri nedelje, i da bi tad trebalo da se uradi analiza koliko su veliki i poznati mediji naneli štetu. Moramo to da proučimo, jer to sve ima elemente hibridnog rata - rekao je on.

Ukrajinski političar je uveren da u ovom trenutku postoje pokušaji da se napravi novi kolektivni sporazum o bezbednosti i da je Ukrajina "platforma za pregovore".

Arkamija je rekao da objavljivanje informacija o tome da će Rusija da izvrši invaziju Ukrajinu svakog meseca koštaju između 2 i 3 milijarde dolara.

Foto: AP/Photo

- Ova histerija zemlju košta 2 do 3 milijarde svakog meseca. Ne možemo da pozajmljujemo, jer su kamate enormne. Mnogi izvoznici neće to da rade. Svaki dan gledamo gubitke u ekonomiji i Ministarstvo spoljnih poslova šalje informacije našim partnerima, jer oni moraju da nas razumeju. Ukoliko neko odluči da premesti ambasadu u Lavov, oni moraju da razumeju da takva odluka ukrajinsku ekonomiju košta po nekoliko stotina miliona dolara - rekao je ovaj političar.

Podsetimo, i sam predsednik Ukrajine je ranije rekao da previše panike donosi "ekonomske udarce".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

STETU VAM NANOSE AMERIKANCI KOJI PREKO VAS RATUJU VERBALNO SA RUSIMA...UMESTO DA VAM POMOGNU EKONOMSKI ONI VAM SALJU ORUZIJE I PUJDAJU NA RUSIJU.

gege

pre 2 godine

kako to mislite necete da se pozajmljujete, ko te pita kad amerikanac naredi hahahahah

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija