• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.02.2022

13:40

GARANTOVAN PORAZ PROTIVNIKA! Putin i Lukašenko ispratili lansiranje balističkih raketa (VIDEO)

Vesti

GARANTOVAN PORAZ PROTIVNIKA! Putin i Lukašenko ispratili lansiranje balističkih raketa (VIDEO)

Podeli vest

Pod rukovodstvom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije Vladimira Putina održana je planska vojna vežba snaga za strateško obuzdavanje tokom kojih su lansirane balističke i krstareće rakete

Vazdušno-kosmičke snage Rusije tokom vojnih vežbi uspešno su izvele lansiranja hipersoničnih aerobalističkih raketa „Kindžal“. U Astrahanskoj oblasti na poligonu Kapustin Jar održano je praktično lansiranje krstareće rakete kopnenog baziranja „Iskander“. Sa kosmodroma „Pleseck“ lansirana je interkontinentalna balistička raketa „Jars“, koja je pogodila poligon „Kura“ na Kamčatki.

Brodovi i podmornice Severne i Crnomorske flote lansirali su krstareće rakete „Kalibar“ i hipersoničnu raketu „Cirkon“, gađajući pomorske i kopnene mete. Iz Barencovog mora sa nuklearne podmornice „Karelija“ u okviru vežbi lansirana je balistička raketa „Sineva“ koja je pogodila metu na poligonu Kura. Strateški nosači raketa dalekometne avijacije Tu-95MS krstarećim raketama pogodili su mete na poligonu Pemboj i Kura.

Tokom vojnih vežbi proverena je spremnost snaga za izvršavanje postavljenih zadataka, kao i pouzdanost naoružanja strateških nuklearnih i nenuklarnih snaga, saopštio je Kremlj. Svi zadaci su realizovani, sve rakete su pogodile mete, potvrđujući zadate karakteristike, saopštio je Kremlj. Kako je saopšteno na sajtu Kremlja, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvestio je predsednike Rusije i Belorusije Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka o vojnim vežbama snaga za strateško obuzdavanje.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov takođe je podneo izveštaj o sadržaju vežbi. Lideri su pratili vežbe iz situacionog centra Kremlja. Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov je rekao da je cilj manevara – uvežbavanje akcija strateških ofanzivnih snaga u cilju nanošenja garantovanog poraza protivniku. U vežbama su učestvovale snage i sredstva Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, Južnog vojnog okruga, Raketnih strateških snaga, Severne i Crnomorske flote.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMERIKA STRAHUJE OD NAJGOREG, PUTIN ĆE POVUĆI NEOČEKIVAN POTEZ! Ruske rakete primaći će se obali SAD, 5 minuta će im biti mnogo, a Ukrajina... "Ne očekujte tenkovske kolone!"
Planeta

AMERIKA STRAHUJE OD NAJGOREG, PUTIN ĆE POVUĆI NEOČEKIVAN POTEZ! Ruske rakete primaći će se obali SAD, 5 minuta će im biti mnogo, a Ukrajina... "Ne očekujte tenkovske kolone!"

Američka administracija i NATO održavaju konsultacije i simulacije u pokušaju da shvate šta bi moglo da se dogodi u narednim mesecima. Oni su sve svesniji da predsednik Rusije Vladimir Putin ima drugačiji set opcija koje su mnogo veće i radikalnije od pukog dovođenja trupa i tenkova u Ukrajinu

19.01.2022

08:17

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija