• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

19.02.2022

21:33

KAD KRENEŠ NA NUKLEARNU SILU, A RUSI TO SAZNAJU, PA NA SVOJE GRANICE POSTAVE OVAKVU JEZU... Granatiranje velikih razmera navelo Putina da četvrtog dana...

Vesti

KAD KRENEŠ NA NUKLEARNU SILU, A RUSI TO SAZNAJU, PA NA SVOJE GRANICE POSTAVE OVAKVU JEZU... Granatiranje velikih razmera navelo Putina da četvrtog dana...

Podeli vest

U kontekstu katastrofalne situacije u Donbasu, Rusija je prebacila teške bacačke sisteme TOS-1A Солнцепёк na granicu Belorusije i Ukrajine

Granatiranje teritorije Donbasa velikih razmera, koje je nastavljeno četvrti dan, dovelo je do toga da je nepun dan pre završetka zajedničkih belorusko-ruskih vojnih vežbi „Saveznička rešenost – 2022” voz sa najmanje Četiri teška sistema bacača plamena TOS-1A Солнцепёк upućena su sa područja rusko-beloruske granice ka granici Belorusije i Ukrajine.

Na objavljenom videu može se videti da se na peronima voza nalazi najmanje 7 teških sistema bacača plamena TOS-1A Солнцепёк.

Kako prenosi Telegram kanal Motolko Help, voz se kretao iz Gomelja ka Rečici. U ovom slučaju, krajnja destinacija ostaje nepoznata.

„U Gomelju, u pravcu Rečice, danas je primećen voz koji je prevozio najmanje 4 teška sistema za bacanje plamena TOS-1A Солнцепёк.

Ova tehnika je dizajnirana da onesposobi lako oklopna vozila, pali, uništava zgrade i objekte, kao i da uništava neprijateljsku ljudsku snagu koja se nalazi na otvorenim prostorima i u utvrđenjima“, navodi se u objavljenom materijalu.

Nema zvaničnih komentara o ovom pitanju, međutim, s obzirom na činjenicu da je Kijev zapravo prekršio sporazume iz Minska, Rusija bi mogla da interveniše u situaciju u Donbasu kako bi zaštitila sopstvene građane, od kojih su stotine hiljada na udaru Oružanih snaga Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(Video) UKRAJINSKE SNAGE OBAVILE MUČKI NAPAD NA CIVILE! Granatiran seoski dom, ukućani su bili unutra kada je krov... RUSIMA U TRENU PREKIPELO!
Planeta

(Video) UKRAJINSKE SNAGE OBAVILE MUČKI NAPAD NA CIVILE! Granatiran seoski dom, ukućani su bili unutra kada je krov... RUSIMA U TRENU PREKIPELO!

Lokalne vlasti na jugozapadu Rusije danas su saopštile da je granata pogodila jednu seosku kuću u blizini granice sa Ukrajinom, oštetivši krov, ali tom prilikom niko nije povređen. Ukrajina je, međutim, odlučno negirala dva prethodna izveštaja da su njihove granate pale na rusku teritoriju u blizini granice, navodeći da su to lažne vesti, preneo je Rojters

19.02.2022

20:33

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija