• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

19.02.2022

21:56

JEDNA REČ ODALA ZELENSKOG DA BLEFIRA! Pretnje nuklearnim arsenalom ne mogu da se ostvare, jer ga zbog sporazuma nema! POKUŠAVA DA BUDE STRAŠAN!

AP/Photo

Vesti

JEDNA REČ ODALA ZELENSKOG DA BLEFIRA! Pretnje nuklearnim arsenalom ne mogu da se ostvare, jer ga zbog sporazuma nema! POKUŠAVA DA BUDE STRAŠAN!

Podeli vest

Bugarski stručnjak za međunarodnu politiku Bojan Čukov smatra da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski blefira o mogućnosti povlačenja Ukrajine iz Budimpeštanskog memoranduma iz 1994. godine

Prema tom sporazumu Ukrajina je eliminisala svoj nuklearni arsenal, Bugarski stručnjak Bojan Čukov je za TASS rekao da je to nemoguće.

"Zelenski blefira, ništa ovako ne može da se desi. Predsednik Ukrajine u ovom trenutku liči na kameleona koji menja boju pokušavajući da bude strašan. Rad na povratku nuklearnog oružja zahteva vreme, kojeg nema. Želeti je jedno, drugo je moći, a treća i četvrta stvar je zaista to učiniti“, smatra Čukov.

U subotu, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je naložio Ministarstvu spoljnih poslova zemlje da sazove samit zemalja učesnica Budimpeštanskog memoranduma. Prema njegovim rečima, „ako se to ne dogodi ili ne pruži bezbednosne garancije Ukrajini, onda će Kijev ovaj ugovor priznati nevažećim zajedno sa klauzulama potpisanim 1994. godine.

Budimpeštanski memorandum potpisali su 5. decembra 1994. lideri Ukrajine, Rusije, Velike Britanije i Sjedinjenih Država.

Foto: AP/Photo




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(Video) UKRAJINSKE SNAGE OBAVILE MUČKI NAPAD NA CIVILE! Granatiran seoski dom, ukućani su bili unutra kada je krov... RUSIMA U TRENU PREKIPELO!
Planeta

(Video) UKRAJINSKE SNAGE OBAVILE MUČKI NAPAD NA CIVILE! Granatiran seoski dom, ukućani su bili unutra kada je krov... RUSIMA U TRENU PREKIPELO!

Lokalne vlasti na jugozapadu Rusije danas su saopštile da je granata pogodila jednu seosku kuću u blizini granice sa Ukrajinom, oštetivši krov, ali tom prilikom niko nije povređen. Ukrajina je, međutim, odlučno negirala dva prethodna izveštaja da su njihove granate pale na rusku teritoriju u blizini granice, navodeći da su to lažne vesti, preneo je Rojters

19.02.2022

20:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija