• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

21.02.2022

07:00

(VIDEO) VAŠINGTON TAJMS ZALEDIO SVET! RUSIJA, AKO ODLUČI, ZA 72 SATA BI RAZORILA NATO! Borbeni sistemi Moskve su tehnološki daleko ispred...

Vesti

(VIDEO) VAŠINGTON TAJMS ZALEDIO SVET! RUSIJA, AKO ODLUČI, ZA 72 SATA BI RAZORILA NATO! Borbeni sistemi Moskve su tehnološki daleko ispred...

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države poslednjih nekoliko meseci govore o namerama Rusije da pokrene ofanzivu na Ukrajinu

U pozadini ovih glasina, odnosi Moskve i Vašingtona su se naglo pogoršali, a kao rezultat toga, postojala je opasnost od početka globalnog vojnog sukoba.

Prema Piteru Praju, verovatnoća izbijanja rata je zaista velika i Ruska Federacija ima sve šanse da u njemu pobedi. Ovo piše The Washington Times (TWT).

- Loše osmišljeni napori predsednika Bajdena da spase Ukrajinu od ruske invazije mogli bi da izazovu mnogo veći sukob, verovatno čak i nuklearni Treći svetski rat - primećuje Piter Praj.

Autor The Washington Times-a naveo je da su američki stratezi analizirali nekoliko ratnih igara koje su simulirale tok neprijateljstava u istočnoj Evropi.

(VIDEO) EGZODUS RUSA IZ UKRAJINE, NAJMANJE 50.000 STANOVNIKA DONBASA POBEGLO U RUSIJU! Moskva očekuje nove desetine hiljada izbeglica...

Kao rezultat, izvučeni su zaključci da bi Ruska Federacija mogla da porazi armije istočnoevropskih zemalja NATO-a za samo 72 sata.

Analiza istraživačkog centra RAND pokazala je da Zapad ne bi mogao da pobedi Rusiju čak ni kada bi SAD pribegle taktičkom nuklearnom oružju.

Rusija ima ogromnu prednost nad Sjedinjenim Državama u taktičkom nuklearnom oružju - njeni borbeni sistemi su tehnološki napredniji.

Dizajnirani su za ultra-nisku snagu i mogu ih koristiti kopnene, morske i vazdušne snage. Piter Praj smatra da će Rusiji biti potrebna samo jedna bojeva glava da pobedi NATO.

AMERI TVRDE DA SE SPREMAJU TERORISTIČKI NAPADI U RUSIJI, ZAHAROVA IH ODUVALA! Kako ovo shvatiti, kome ste prosledili te informacije?

- Ruska Federacija bi mogla da pobedi u trećem svetskom ratu u Evropi sa jednom nuklearnom bojevom glavom Super-EMP - rekao je analitičar američkog izdanja. Radi pojašnjenja treba reći da je EMP oružje zasnovano na elektromagnetnom dejstvu.

Ekspert je takođe primetio da ruska vojska može da upotrebi elektromagnetno oružje u sukobu sa NATO. Upotreba takvog borbenog sistema na nadmorskoj visini od 70 km iznad sedišta NATO-a u Briselu će onesposobiti električne mreže i paralizovati vojne snage NATO-a od Poljske do Velike Britanije.

- Rusija može da uništi NATO bez trećeg svetskog rata - rekao je analitičar za Vašington tajms.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Nato je podigao veliku buku,laju na sve strane. Da stvarno mogu nesto nebi se tako reagovalo. Ne kaze se djape PSI LAJU KARAVANI PROLAZE.

(VIDEO) BRUTALNA ISTINA! NATO NE MOŽE DA RATUJE SA RUSIJOM I KIJEV TO ZNA! IMALI BI DESETINE HILJADA MRTVIH i za najmanju kampanju, ne bi to bilo kao u Avganistanu i Iraku...
Planeta

(VIDEO) BRUTALNA ISTINA! NATO NE MOŽE DA RATUJE SA RUSIJOM I KIJEV TO ZNA! IMALI BI DESETINE HILJADA MRTVIH i za najmanju kampanju, ne bi to bilo kao u Avganistanu i Iraku...

Tenzije oko Ukrajine su sve veće, Rusija je pre nekoliko nedelja javno objavila zahteve prema NATO savezu, a SAD, NATO i Evropska unija bar za sada pokazuju jedinstvo te ističu kako se o osnovnim principima NATO saveza i širenju ovog vojnopolitičkog bloka na istok Evrope ne sme i ne može pregovarati

13.02.2022

17:28

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija