• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pečat

22.02.2022

15:18

UDARNO - PLAĆENICI I FAŠISTI “DESNOG SEKTORA” STIGLI U DONBAS! Jedna grupa pokušala upad u Rusiju, dok se druga uveliko BORI

Tanjug/AP

Vesti

UDARNO - PLAĆENICI I FAŠISTI “DESNOG SEKTORA” STIGLI U DONBAS! Jedna grupa pokušala upad u Rusiju, dok se druga uveliko BORI

Podeli vest

U Donbas su stigli strani plaćenici i borci fašističkog pokreta “Desni sektor”, rekao je portparol Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin

– 20. februara stigli su odredi “Desnog sektora” sa plaćenicima jedne od stranih privatnih vojnih kompanija, ukupno oko 300 ljudi, u logor Sarmat u rejonu Kramatorsk – rekao je on.

Prema njegovim rečima, oni već učestvuju u borbama i sabotažama na određenim sektorima fronta. Jedna od grupa je prethodnog dana pokušala bezuspešno da prodre na teritoriju Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je sinoć saopštio u televizijskom obraćanju da smatra da je neophodno odmah priznati suverenitet Luganske i Donjecke narodne republike, i potpisao ukaze kojim je to regulisano. Predsednik je takođe naredio da se obezbedi održavanje mira u republikama.

Foto: Printscreen facebook/ZAHIST PІVDNЯ

Poslednjih dana situacija u Donbasu je eskalirala – Kijev je koncentrisao vojsku na liniji razgraničenja i redovno gađa položaje Narodne milicije i civilna naselja.

Zbog mogućeg napada Ukrajine na DNR i LNR, određeni broj žena, dece i staraca se evakuisao u Rusiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija