• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2022

18:48

(VIDEO) PUTIN OTKRIO, UKRAJINA IMA NUKLEARNE PROJEKTILE, MOSKVA JE U DOMETU! Kijev je naoružan do zuba, antiruski su nastrojeni! ŠTA AKO?!

Vesti

(VIDEO) PUTIN OTKRIO, UKRAJINA IMA NUKLEARNE PROJEKTILE, MOSKVA JE U DOMETU! Kijev je naoružan do zuba, antiruski su nastrojeni! ŠTA AKO?!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin otkrio je da je Moskva u dometu ukrajinskih nuklearnih projektila. On je rekao da je Kijev naoružan do zuba, antiruski nastrojen", kao i da je to "neprihvatljivo". Svet u šoku, otkud Ukrajini takvo oružje?! Posle raspada SSSR Moskva, Vašington i Kijev postigli su dogovor da se Ukrajina "nuklearno razoruža"

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da nije izjavio da će ruska vojska odmah ići u Donbas, dodajući da sporazum iz Minska više ne postoji.

- Ukrajinski razgovori o nuklearnim ambicijama su bili upereni ka Rusiji i primili smo tu poruku. Moskva je u dometu ukrajinskih nuklearnih projektila - rekao je Putin novinarima, preneo je Rojters.

On je, takođe, rekao da je "Ukrajina, naoružana do zuba, antiruski nastrojena", kao i da je to "neprihvatljivo".

- Nemoguće je predvideti konkretne akcije ruske vojske u Donbasu. Ukrajina bi trebalo da se demilitarizuje. Najbolja odluka koju bi Kijev mogao da donese je da se odrekne svojih ambicija da uđe u NATO savez - istakao je Putin.

OGLASIO SE I MILO, BEZ PARDONA KRENUO NA PUTINA! Pale ozbiljne reči posle priznanja Donjecka i Luganjska... Jedno je sigurno, ruskog predsednika će ovo baš nasekirati!

Putin je rekao da sporazum iz Minska više ne postoji i da više nema šta da se ispuni.

Putin je, ako je verovati Rojtersu, otkrio da Kijev raspoolaže nuklearnim projektilima, iako se Ukrajina navodno rešila atomskog oružja u maju 1996. godine, kada je transportovala poslednje komade nuklearnog naoružanja u Rusiju. 

Podsetimo, posle raspada SSSR Moskva, Vašington i Kijev postigli su dogovor da se Ukrajina "nuklearno razoruža".

Da Kijev i dalje poseduje nuklearno oružje nagovestio je pre nekoliko godina ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrij Melnik koji je kazao da bi Kijev mogao da aktivira nuklearno oružje ukoliko ne bude mogao ući u NATO. 

- Čime inače možemo da se branimo - pitao je tada  Melnik. 

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine odmah je negiralo da se takve opcije razmatrajum kao i da Kijev raspolaže nuklearnim glavama.

SRPSKA, NE MEŠAJ SE, UŽIVAJ! SLEDI ŽESTOK RAT, HRVATI PORUČILI SARAJEVU: Hoćemo izvorni Dejton, ili pravimo Herceg-Bosnu i federalnu BiH!

Sada je i lider Rusije šokirao i svet i Rusiju informacijom kako je Moskva je u dometu ukrajinskih nuklearnih projektila.

Svet se nada da će u Kijevu razum prevladati i da neće posegnuti za nuklearnim oružjem. U suprotnom planeta bi mogla da se suoči sa armagedonom! 

Ukrajina pomogla Severnoj Koreji da
napravi interkontinentalne balističke rakete?!

Foto: AP PHOTO

Da je Kijev i dalje u stanju da proizvede rakete koje mogu da dobace hiljade kilometara daleko otkrio je pre nekoliko godina The New York Timesa. Ovaj medij citirao je, navodno, jednog stručnjaka, koji je ustvrdio da je Severna Koreja dobila raketne motore iz ukrajinske državne tvornice poznate kao Južmaš.
Navodeći dokumente Međunarodnog instituta za strateške studije (IISS) i poverljive procene američkih obaveštajnih agencija, Times je ustvrdio da je najnoviji napredak Pjongjanga u izradi raketa velikog dometa posledica dobijanja napredne tehnologije iz Ukrajine ili Rusije.
Američki medij otišao je i korak dalje pa je ustvrdio kako je fabrika motora Južmaš, smeštena u istočnom ukrajinskom gradu Dniprou, "najvjerojatniji izvor motora za dve interkontinentalne balističke rakete koje je testirala Severna Koreja.
Kijev je demantovao priču The New York Timesa, ali samo u delu koji se odnosi na isporuku raketne tehnologije Pjongjangu. 

 

 


  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 2 godine

Kakvim se sve lazima nece rusi koristiti to je neverovatno... A i vi, koristite samo ruske izvore informacija i nista drugo...a istina je uvek negde na sredini ili je ubijena ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"
Bezbednost saobraćaja

Akcija Uprave saobraćajne policije! Zlatko Belencan: "Za sedam dana otkriveno 36.000 prekršaja"

Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol"', otkriveno 36 hiljada prekršaja.

02.05.2024

11:03

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina
Hronika

"Prljavi novac" klana prale Veljina i Maretova žena?! Na suđenju Bojana i Tanja objasnile odakle im pozamašna imovina

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, našle su se i same na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su prale pare koje su njihovi muževi zaradili kriminalnim aktivnostima, a na do sada održanim suđenjima njih dve su iznosile odbranu i govorile o poreklu imovine koja je u njihovom vlasništvu.

02.05.2024

08:23

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija