• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.02.2022

11:24

DANAS DO 15 SATI BIĆE ZVANIČNO, EU PROGLAŠAVA SANKCIJE ZA PUTINA, DONJECKU, LUGANSKU... Zvaničnici EU tvrde da će ovo ZABOLETI RUSIJU!

Vesti

DANAS DO 15 SATI BIĆE ZVANIČNO, EU PROGLAŠAVA SANKCIJE ZA PUTINA, DONJECKU, LUGANSKU... Zvaničnici EU tvrde da će ovo ZABOLETI RUSIJU!

Podeli vest

EU će danas i zvanično usvojiti sankcije protiv Rusije i oblasti Donjecka i Luganjska nakon što je paket juče odobrio Savet ministra spoljnih poslova

Sankcije bi trebalo da stupe na snagu danas popodne nakon što budu objavljene u službenom glasniku EU, objašnjavaju u Briselu.

Paket sankcija protiv 351 predstavnika ruske Dume i 27 pojedinaca i entiteta umešanih u ”nezakonito priznanje otcepljnih ukrajinskih regiona” odnosno onih koji su ih finasirali, imali ulogu u invaziji i destabilizaciji i vodili rat dezinformacijama protiv Ukrajine, uključujući i trgovinske sankcije protiv Donjecka i Luganska, danas se opet našao pred ambasadorima zemlja clanica koje bi do podneva trebalo da daju ”zeleno svetlo” na finalni tekst.

Nakon toga sledi izjašnjavanje zemlja članica ”pisanom procedurom” koje bi trebalo da se okonča do 15 časova nakon čega usvojeni dokumet o paketu sankcije ide na objavljivanje u EU službenom glasniku.

EU zvaničnici naglašavaju da su u ovom slučaju, koji karakterišu kao nastavak podrivanja ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta od strane Rusije” i kao ”kršenje međunarodnog prava”, delovali brzo i jedinstveno na usvajanju snakcija koje će "zaboleti Rusiju".

U Briselu dodaju i da je u pitanju prvi paket snakcija, a da su EU i njeni međunaroni partneri spremni za uvođenje novih mera protiv Moksve u zavisnosti od razvoja situacije na terenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

VI SANKCIJE A ON JOS JACI...COVEK JE OD RUSIJE NAPRAVIO CUDO,DOBAR POLITICAR SVE PLANIRA UNAPRED I VASE SANKCIJE SU UJED KOMARCA.NJEGOVO TRZISTE NIJE SAMO AMERIKA I EVROPA I RUSIJA MOZE BEZ VAS ALI VI BEZ NJE NE.NISTA LOSE U POLITICI NIJE AKO SE POJAVI EKONOMSKI GAZDA KOJI JE NASLONJEN NA EVROPU A NE KAO AMERIKA HILJADAMA KILOMETARA OD VAS.ISTO SAM SIGURAN DA JE AMERIKA JACA KAKO VOJNO TAKO I EKONOMSKI VAN SVOJIH GRANICA A U SAMOJ AMERICI SLABA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17