• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

23.02.2022

21:10

NEMCI CELA DVA DANA "PUCALI" NA PUTINA, PA...! Berlin odbio da sledi SAD, Severni tok 2 nije zaustavljen, samo je odložena njegova sertifikacija, BIZNIS NE SME DA TRPI...

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

NEMCI CELA DVA DANA "PUCALI" NA PUTINA, PA...! Berlin odbio da sledi SAD, Severni tok 2 nije zaustavljen, samo je odložena njegova sertifikacija, BIZNIS NE SME DA TRPI...

Podeli vest

Severni tok 2 nije u potpunosti zaustavljen, nego je odložena njegova sertifikacija, izjavio je Mihael Harms, izvršni direktor Istočnog komiteta nemačke privrede, udruženja koje objedinjuje nemačke privrednike u Istočnoj Evropi i na postsovjetskom prostoru

- Verujem da je nemačka vlada postupila veoma mudro... nije dugo čekala da Amerikanci uvedu takozvane sekundarne sankcije, jer bi nam to bilo još teže. I drugo, ovo nije konačno zatvaranje gasovoda, ovo je odlaganje procesa sertifikacije - rekao je Harms za HR-Info.

Prema njegovim rečima, isključivanje Rusije iz međunarodnog međubankarskog sistema za prenos informacija i plaćanja SVIFT bio bi vrlo radikalan korak, zbog čega nemački biznis čini sve što može da se to ne dogodi.

(VIDEO) PUTIN PRAVI NOVORUSIJU, GRANICE SU... PA ZNA SE! NISU SAMO DONJECK I LUGANSK, JOŠ ŠEST REGIONA UKRAJINE SLEDI DONBAS! Kijev i Zapad ne mogu da ih spreče?!

- Nadamo se da politički razvoj situacije neće biti takav, iako bi sankcije protiv velikih ruskih banaka, o kojima se takođe stalno razgovaa, imale isti efekat - rekao je Harms.

BRUTALNA PORUKA PUTINA, DOBRO ĆE PRORAČUNATI ŠTA ĆE NAJVIŠE ZABOLETI AMERE! Odgovor Moskve neće biti simetričan, već...

On je istakao da nemačka spoljna trgovina „mora da se finansira, novčani tokovi se ne smeju zaustavljati, a akreditivi i garancije moraju biti izdati".

- Sve ovo zahteva snažan finansijski sistem, pa bi takve finansijske sankcije bile poslednja mera kojoj bi trebalo pribegavati - dodao je Harms.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djurdja

pre 2 godine

Da li ce i Celsiju uvesti sankcije? Toliki ruski kapital. Sve to treba zamrznuti pa neka Celsi igra amatersku ligu.

mirko

pre 2 godine

Nekako mi se da je pravi razlog straha od svifta da bi morali da se prikljuce na ruski ili kineski sistem ako hoce da prezive.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17