• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2022

09:27

RUSI KORISTILI "PAMETNO ORUŽJE", NEMA MU RAVNOG U SVETU!

Fotoilustracija/Printskrin

Vesti

RUSI KORISTILI "PAMETNO ORUŽJE", NEMA MU RAVNOG U SVETU!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je korišćeno "pametno oružje", odnosno oružje sa preciznim dejstvom da se neutrališe ukrajinska vojna infrastruktura, uključujući vazdušne baze i protivvazdušnu odbranu

 

Moskva je ranije saopštila da su u toku specijalne operacije gađane ukrajinske vazdušne baze, protivvazdušna odbrana i drugi vojni objekti i istakla da nema pretnji po civilno stanovništvo.

Podsetimo, na borbenom dežurstvu ruskih Oružanih snaga nalazi se oružje kojim nema ravnog u svetu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitci povodom Dana zaštitnika otadžbine

"Na borbeno dežurstvo je stavljeno oružje kome nema ravnog u svetu. Nastavićemo da razvijamo perspektivne sisteme naoružanja, uključujući hipersonično i oružje koje se zasniva na novim fizičkim principima, da proširujemo upotrebu naprednih digitalnih tehnologija i elemenata veštačke inteligencije. Takvi sistemi su zaista oružje budućnosti koje značajno povećava borbeni potencijal naših Oružanih snaga", rekao je ruski lider.

Foto: printskrin youtube

Krasuha

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je oružanim snagama da izvedu "specijalnu operaciju u Donbasu" usmerene na odbranu naroda u Donjecku i Lugansku, javljaju ruski mediji

"Okolnosti zahtevaju od nas da preduzmemo odlučna i hitna dejstva. Narodne republike Donbasa obratile su se Rusiji sa zahtevom za pomoć. S tim u vezi, u skladu sa članom 51, deo 7 Povelje UN, uz odobrenje Saveta Federacije i u skladu sa sporazumima o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći sa DNR i LNR koje je ratifikovala Savezna skupština, doneo sam odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije", dodao je Putin, prenosi Sputnjik.

Ne pokušavajte da se umešate, BIĆETE PORAŽENI! RUSIJA JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH NUKLEARNIH SILA, IMAMO NAJNOVIJE NAORUŽANJE! Oštro upozorenje Vladimira Putina!

Ukrajinska vojna infrastruktura, protivvazdušna odbrana, vojni aerodromi i letelice kao i vojska gađani visoko-preciznim oružjem, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija