• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Komsomolskaya pravda

01.03.2022

11:49

"NUKLEARNA TRIJADA" JE NAJVEĆA GLAVOBOLJA ZAPADA! Zašto? Razlog za to je BAŠ VELIK, Putinovo "crveno dugme se može aktivirati u bilo kom trenutku" i toga se Amerika najviše plaši...

Vesti

"NUKLEARNA TRIJADA" JE NAJVEĆA GLAVOBOLJA ZAPADA! Zašto? Razlog za to je BAŠ VELIK, Putinovo "crveno dugme se može aktivirati u bilo kom trenutku" i toga se Amerika najviše plaši...

Podeli vest

Vladimir Putin je naredio ministru odbrane Sergeju Šojgu i načelniku generalštaba Valeriju Gerasimovu da prebace snage za odvraćanje na poseban način borbenog stepena zbog pretnji sa Zapada

Ovo je izazvalo šok u svetu i automatski su se pojavila pitanja: šta takva naredba znači? Zašto se daje upravo sada? Vojni posmatrač KP Viktor Baranec je zamolio upućenu osobu koja je služila u Raketnim strateškim snagama i Generalštabu, doktora vojnotehničkih nauka, general-majora Borisa Solovjova da odgovori na njih.

- Borise Vladislavoviču, šta bi moglo naterati vrhovnog komandanta da izda tako strašno naređenje? - postavio je pitanje Baranec.

– Naterala ga je situacija koja se razvija u svetu u vezi sa izvođenjem vojne specijalne operacije u Ukrajini. I pre svega u odnosima ne samo između Moskve i Kijeva, već i između Moskve i Vašingtona, između Rusije i NATO-a - odgovorio je general-major.

- Verovatno znate kakvu je glasnu izjavu dao američki predsednik Džo Bajden. On je rekao da bi alternativa uvođenju oštrih sankcija Rusiji bilo pokretanje Trećeg svetskog rata -  rekao je Baranec.

Foto: Public

- Plaše nas oslanjanjem na sankcije. Ali oni ne pomažu. Sećate se Obaminog obećanja da će "rastrgnuti rusku ekonomiju u komadiće?" 

- Koliko je godina prošlo, a naša privreda posluje. Oni to vide i razumeju. Stoga se već čuju pozivi iz nekih prestonica zemalja NATO-a da se prestane sa oslanjenjem na sankcije i "razgovara sa Moskvom" sa pozicije snage...

Stoga se ova mogućnost ne može isključiti. SAD i NATO, umesto "ekonomskog mača", u svakom trenutku mogu da podignu vojni mač. Napominjemo da je Bajden zapretio da će ruske akcije u Ukrajini imati reperkusije po Rusiju ne samo u bliskoj budućnosti, već i u dalekoj.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija