• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2022

14:53

RUSI REŠENI DA IDU DO KRAJA! "Informerova" mapa trenutne situacije u Ukrajini: Mariupolj opkoljen!? Slede velike bitke kod Kijeva i još dva grada! (Foto)

Informer

Vesti

RUSI REŠENI DA IDU DO KRAJA! "Informerova" mapa trenutne situacije u Ukrajini: Mariupolj opkoljen!? Slede velike bitke kod Kijeva i još dva grada! (Foto)

Podeli vest

Rat u Ukrajini se razbuktava iz sata u sat, Rusija napada sa severa, sa teritorije Belorusije, sa istoka preko Luganska i Donjecka i sa juga, preko Krima

Na detaljnoj Informerovoj mapi vidi se kakvo je trenutno stanje i ko kontroliše koju teritoriju u Ukrajini. Crveno-narandžastom bojom označene su teritorije koje su Rusi zauzeli u poslednja 24 sata.

KIJEV: Borbe oko Kijeva su nastavljene, Rusi pokušavaju da opkole grad i uđu u predgrađe. Jak otpor Ukrajinaca

SEVEROISTOK: Harkov i Sumi još pružaju otpor iako su izloženi napadima

MIKOLAJV: Ukrajinci i dalje drže Herson, ali Rusi su prešli Dnjepar i krenuli ka Mikolajvu

BERDJANSK: Rusi su zauzeli luku i krenuli ka Mariupolju, koji je pred opkoljavanjem

ZAPOROŽJA: Rusi su osvojili Enerhodar i došli u blizinu nuklearne elektrane.

Foto: Informer

Vojne mete u Ukrajini

* Mornaričke baze

* Vojne baze

* Vazduhoplovne baze

* Elektrane

* Nuklearne elektrane

* Mostovi na Dnjepru

Inače, danas je šesti dan ruske vojne invazije na Ukrajinu, a sve oči su uprte u Kijev ka kom se kreće ruski konvoj dug 64 kilometra. Britanski obaveštajci tvrde da ruska vojska sporo napreduje ka Kijevu i da nema kontrolu nad vazdušnim prostorom Ukrajine.

Prema rečima predstavnika Narodne milicije DNR Eduarda Basurina, Mariupolj će danas biti potpuno opkoljen, a ruska vojska je ušla u grad Herson. Granatiran je i Harkov, gde su zabeležene žrtve.

Do sada je u granatiranju Oktirke poginulo 70 ukrajinskih vojnika, a međunarodne kompanije se distanciraju od Rusije.

Ukrajina je predala zahtev za članstvo u EU, dok Kina evakuiše svoje državljane.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksa

pre 2 godine

E sad ako je Mariupolj opkpljen razbiti AZOV bataljon da se NIKAD ne oporavi jer to su NACISTI

milankukic

pre 2 godine

vec viđeno 1999 ceo svet se okrenuo protiv Srba -pravoslavlja e to je sad isto katolicizam koji je nemoralan i neplaši se boga a stalno ga spominju žele da uspostave ustašku doktrinu prekrstiti pobiti i proterati e svi ti ratovi se vode pod skrivenom parolom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija