• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92/Sputnjik

01.03.2022

16:42

ZAPAD JE IZGUBIO KONTROLU, SVOJ GNEV ISTRESAJU NA RUSIJU!

Reuters

Vesti

ZAPAD JE IZGUBIO KONTROLU, SVOJ GNEV ISTRESAJU NA RUSIJU!

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da primer Ukrajine pokazuje u šta se pretvara svetski poredak po pravilima SAD i njihovih saveznika

"Glavni razlog je to što SAD i njihovi saveznici nastavljaju agresivno da nameću takozvani ''svetski poredak zasnovan na pravilima'' ostalim učesnicima međudržavne komunikacije. U šta se pretvara ovaj ''poredak'' za ljudska prava - dobro se vidi na primeru Ukrajine", poručio je ministar Lavrov u svom video obraćanju na sastanku Saveta UN za ljudska prava, prenosi Sputnjik.

Lavrov je konstatovao da je Zapad, u pokušaju da, kako je naveo, istrese svoj bes na Rusiju, očigledno izgubio kontrolu nad sobom.

"Zapad je očigledno izgubio kontrolu nad sobom u nastojanju da istrese svoj gnev na Rusiju, počeo je da uništava sve institucije i pravila koje je stvorio, uključujući i nepovredivost imovine", istakao je Lavrov.

"Arogantnoj filozofiji Zapada, zasnovanoj na osećaju sopstvene superiornosti, isključivosti i dopuštenosti, mora se stati na kraj", naglasio je ruski ministar.

Takođe je ukazao da zapadne kolege jednostavno ignorišu posledice masovnog granatiranja civilnih objekata Donbasa od strane ukrajinske vojske.

"Masovne sahrane otkrivene u Donbasu služe kao nepobitan dokaz zločinačkih posledica masovnog granatiranja civilnih objekata Donbasa. Forenzička istraga je utvrdila da su većina poginulih žene i starije osobe. Naše zapadne kolege jednostavno ignorišu brojne činjenice ovih nečuvenih kršenja zakona, osnovno ljudsko pravo-pravo na život", istakao je šef ruske diplomatije, prenosi agencija TAS S.

On je poručio da su "naši pokušaji da skrenemo pažnju Savetu za ljudska prava na zločine koji se dešavaju već osam godina naišli su na ravnodušnost".

Foto: Tanjug/AP

Govoreći o pregovorima sa Ukrajinom, Lavrov je rekao da Moskva očekuje da će Ukrajina u pregovorima sa Rusijom shvatiti ozbiljnost situacije i potrebu da pokaže nezavisnost.

"Kao što znate, na zahtev Volodimira Aleksandroviča Zelenskog počeli su pregovori između predstavnika Rusije i delegacije Kijeva. Nadam se da je ukrajinska strana svesna ozbiljnosti situacije i svoje odgovornosti, da je svesna da postoji potreba da pokaže nezavisnost i sposobnost za pregovore i da će izbeći ponavljanje istorije sa Minskim sporazumima", zaključio je šef ruske diplomatije.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 2 godine

Vidim kako će stati na kraj Zapadu. Zakopavavaju se sa ratom u Ukrajini, izolovani kao niko nikada do sada u istoriji, opljačkani, prevareni i nadmudreni. Promašili su metu. Ukrajina je samo velika klopka za Rusiju. ako je Rusija, kako reče Putin, jača nego ikada u istoriji i hoće svet da promeni, onda uz sve to što ima mora da ima puno mudrosti ali i muda do poda. Neprijatelj se gađa direktno u glavu a može i u srce. Ovo nije čak ni pucanje u noge, ovo je samo golicanje. Pravi neprijatelji Rusije su: Amerika, Britanija i Nemačka. To su vitalne tačke na koje je Putin direktno, bez ikakve najve i u cugu svim mogućim raspoloživim sredstvima morao da udari. Što bi naš narod rekao pa kom opanci a kom obojci. To je bio jedini mogući način da Rusija pobedi i ostvari svoje ciljeve. Ovako su ga ugasili za sva vremena.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija