• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

02.03.2022

06:53

'PUTIN NEMA POJMA ŠTA MU SE SPREMA!' Ječi kongres od Bajdenovih pretnji: ŽESTOKO SE PRERAČUNAO!

Tanjug/AP/pool

Vesti

'PUTIN NEMA POJMA ŠTA MU SE SPREMA!' Ječi kongres od Bajdenovih pretnji: ŽESTOKO SE PRERAČUNAO!

Podeli vest

“Putinov rat je bio unapred planiran i ničim izazvan. On je odbacio kontinuirane diplomatske napore. Mislio je da Zapad i NATO neće odgovoriti. I mislio je da bi mogao da nas podeli. Putin nije bio u pravu, ostali smo ujedinjeni”, poručio je Bajden u jednosatnom obraćanju u Kongresu, a prenosi BBC

Iako možda ostvari uspehe na bojnom polju, on će dugoročno platiti visoku cenu”, rekao je Bajden u tradicionalnom govoru o stanju nacije, a prenosi agencija Rojters.

“Putin nema pojma šta sledi. Pre šest dana ruski predsednik Vladimir Putin je pokušao da uzdrma temelje slobodnog sveta, misleći da bi mogao da ga natera da mu se potčini. Ali, žestoko se preračunao”, kazao je američki predsednik.

Bajden je najavio da SAD planiraju da gone ruske oligarhe koji podržavaju Vladimira Putina.

"Ruskim oligarsima i korumpiranim liderima, koji su izgradili milijarde dolara zahvaljujući nasilnom režimu, kažem - ne više! Sekretarijat za pravosuđe formiraće radnu grupu koja će goniti zločine ruskih oligarha. Udružujemo se sa evropskim saveznicima da pronađemo i zaplenimo njihove jahte, luksuzne stanove, privatne avione", istakao je Bajden, a prenosi "Glas Amerike".

On je još jedno ponovio da SAD neće slati trupe u Ukrajinu.

"Želim da budem jasan - naše snage nisu angažovane i neće se upuštati u sukob sa ruskim snagama u Ukrajini. Umesto toga, američke trupe raspoređene su u Evropi, ne da bi se borile u Ukrajini, već da brane naše NATO saveznike u slučaju da Putin odluči da nastavi da se kreće na zapad", rekao je Bajden.

Prema njegovim rečima, u te svrhe mobilisane su kopnene snage, vazdušne eskadrile, kao i plovila.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pera rogonja

pre 2 godine

Strasno je kolka zloba iz lica amerikanaca se vidi.Bajden plus jedna crnkinja i belkinja su sotone.Siguran sam da ce zapad goreti u paklu.Nikada za svojih godina kolko imam nisam video propast koji sledi zapadu.Ode im ekonomija u sunovrat a pravdaju je ratom da skrenu stvarno stanje kod gradjanstva.Haos je u najavi kod zapadnjaka i da su Rusi pametni da im vrate istom merom i izazovu unutrasnje nemire jer im ide golema inflacija.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija