• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/agencije

02.03.2022

16:47 >> 00:42

SVET NA IVICI RATA, Međunarodni krivični sud saopštio je da je započeo istragu ruskih aktivnosti u Ukrajini! Bugarska PROTERUJE DVOJICU RUSKIH DIPLOMATA! (VIDEO)

printscreen

Vesti

SVET NA IVICI RATA, Međunarodni krivični sud saopštio je da je započeo istragu ruskih aktivnosti u Ukrajini! Bugarska PROTERUJE DVOJICU RUSKIH DIPLOMATA! (VIDEO)

Podeli vest

Sedmi dan specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini. Danas se u području Bjalovješke šume u Belorusiji održava druga runda pregovora Moskve i Kijeva. U Donbasu nastavljeno granatiranje položaja proruskih snaga. I danas je otvoren koridor za napuštanje opkoljenog Marijupolja. Ekonomski rat protiv Rusije poprimio globalne razmere

00.20 - Međunarodni krivični sud saopštio je da je započeo istragu ruskih aktivnosti u Ukrajini

Međunarodni krivični sud (MKS) započeo je istragu o ruskim aktivnostima u Ukrajini, rekao je tužilac MKS Karim Kan.

- Pre nekoliko trenutaka obavestio sam Predsedništvo MKS-a o svojoj odluci da odmah nastavim sa aktivnom istragom situacije. Naš rad na prikupljanju dokaza je sada počeo - rekao je Kan u saopštenju.

On je dodao da će se MKS usredsrediti na ključni cilj organizacije: obezbeđivanje odgovornosti za zločine pod jurisdikcijom suda. Prošle nedelje Rusija je pokrenula specijalnu operaciju nakon što su otcepljene republike Donjeck i Lugansk zatražile pomoć da se odbrane od tekućih napada ukrajinskih trupa. Zapadne zemlje su oštro osudile rusku vojnu operaciju i pojačale sankcije na Moskvu.

 

23.30 - Razgovori sa Rusijom će se održati, ali ne u Bjalovješkoj sumi, u Belorusiji, već na drugom mestu, saopštio je večeras član ukrajinske delegacije i šef parlamentarne grupe vladajuće stranke "Sluga naroda" David Arahamija.

„Informacije o pregovorima u Bjalovješkoj šumi su lažne. Razgovori će se zaista održati, ali je lokacija druga. Svi detalji će biti saopšteni naknadno“, napisao je on na Fejsbuku, prenosi TAS S.

Ruska delegacija stigla je u Belorusiju, na mesto gde će se sutra održati pregovori sa Ukrajinom, dok je ukrajinska delegacija krenula iz Kijeva i njen dolazak se očekuje ujutru, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski koji je na čelu ruske delegacije.

Prema njegovim rečima, strane su za mesto pregovora izabrale Bjalovješku šumu, u Belorusiji, a odluka je zajednički doneta.

 

 


„Zajedno smo odlučili, ovde je zgodnije i nama i ukrajinskoj strani. Ukrajinskoj strani je bliža poljska granica, jer oni, koliko vidim, dolaze do nas preko Poljske“, rekao je Medinski, a preneo Sputnjik.

Kako je dodao, na pregovorima sa ukrajinskom stranom razgovaraće se o prekidu vatre.

 

23.25 - Svetska banka je obustavila sve svoje programe u Rusiji i Belorusiji, javlja Rojters.

23.15 - Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske proglasilo je dvojicu ruskih diplomata personama non grata, potvrdila je Sputnjiku ruska ambasada u Sofiji.


- Da, potvrđujemo. Bugarska strana je saopštila da proteruje dvojicu diplomata iz ruske ambasade - rekao je predstavnik ruske ambasade. Kako je precizirao, diplomate treba da napuste zemlju u roku od 48 sati.


Ranije je bugarsko tužilaštvo saopštilo da je sprovedena istraga tokom koje je utvrđeno da je državljanin Rusije koji ima diplomatski imunitet vršio na teritoriji Bugarske nedozvoljenu obaveštajnu aktivnost, nespojivu sa diplomatskim odnosima.

 

 

 

- Za 40 minuta uništile skoro 200 ukrajinskih neonacista i 17 tenkova i OT

Posade dva ruska tenka junački su uništile skoro 200 ukrajinskih neonacista, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

 

21.31 - Snažan raketni udar u blizini kijevske železničke stanice možda je izazvao prekid u snabdevanju grejanja u delovima glavnog grada Ukrajine, izjavio je večeras savetnik ukrajinskog ministra policije Anton Herašcenko.

Prema navodima ukrajinske državne zelezničke kompanije Ukrazalincja, ruski udar iz vazduha pogodio je južni deo stanice, gde se na hiljade žene i deca evakuišu, preneo je Rojters.

Zgrada železničke stanice je pretrpela manju materijalnu štetu, a ne zna se da li je bilo žrtava.

 

 

21.25 - Blinken kaže da SAD drže otvorena vrata za diplomatiju sa Rusijom

Sjedinjene Države ostaju otvorene za diplomatiju sa Rusijom u vezi sa sukobom u Ukrajini, izjavio je u sredu američki državni sekretar Entoni Blinken.

- Sjedinjene Države nastavljaju naše diplomatske napore. Držimo otvorena vrata za diplomatski put napred - rekao je Blinken na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug/AP

- Ekonomski troškovi koje smo bili primorani da nametnemo Rusiji nisu usmereni na vas ruske građane. Rusija i SAD su se složile da bi stvarna upotreba nuklearnog oružja bila razorna i da bi imala razorne posledice po ceo svet

 

 

21.07 - DNR o civilnim gubicima za dve nedelje sukoba: 25 poginulih i 95 ranjenih


U poslednje dve nedelje je poginulo 25 civila, a 95 je, uključujući i četvoro dece, ranjeno u Donjeckoj Narodnoj Republici nakon granatiranja ukrajinske vojske, saopštilo je predstavništvo DNR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.


Zabeleženo je 740 granatiranja: u Gorlovskoj oblasti - 251, u Donjecku - 253, u Marijupulju – 236“, navodi se u saopštenju. Navedeno je da je 614 granatiranja bilo uz primenu teškog naoružanja. Za dve nedelje je ukrajinska vojska u DNR-u granatirala 473 stambena objekta i 185 objekata civilne infrastrukture.

 

20.17 - SAD bi mogle da zabrane brodovima koji plove pod zastavom Rusije ulazak u američke luke, piše "Volstrit džornal".

 

19.47 - Grupa snaga DNR zaplenila je dokumenta komandanta jurišnog voda u sastavu ukrajinskog nacionalističkog bataljona „Ajdar“, saopštila je Narodna milicija DNR.


U saopštenju se navodi da su dokumenti nađeni na mestu uništenog štaba 53. brigade ukrajinskih snaga u mestu Volnovaha.


Na objavljenim fotografijama vidi se, između ostalog, nalog za mobilizaciju na ime poručnika Suljeva, priručnik o miniranju i dnevnik sa natpisom „Ako hoćeš mir, spremaj se za rat“ na ukrajinskom jeziku.

 

19.46 - U Ukrajinu stiglo nemačko naoružanje: 500 raketa "Stinger" i 1.000 protivraketnih minobacača "Pancerfaust", objavio je "Bild" pozivajući se na izvore iz vlade.

 

19.45 -  Delegacija Rusije je u punom sastavu stigla na pregovore sa Ukrajinom, saopštio je pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski.

Kako je precizirao, ukrajinski sagovornici su tek krenuli iz Kijeva, a njihov dolazak se očekuje sutra ujutru, preneo je Sputnjik.

Delegacije će biti u istom sastavu kao i tokom prve runde.

Prema ranijim izveštajima, druga runda razgovora biće održana u Bjaloveškoj šumi u regionu Bresta, u Belorusiji.

 

19.34 - Sjedinjene Američke Države zajedno sa saveznicima uvode nove sankcije protiv Rusije i Belorusije zbog događaja u Ukrajini, saopštila je Bela kuća.


Kako je precizirano, SAD uvode sankcije koje blokiraju ruska preduzeća iz odbrambenog sektora. Nove sankcije se uvode protiv 22 ruska odbrambena preduzeća, uključujući ona koja proizvode borbene avione, rakete, bespilotne letelice.

19.20 - U poslednja 24 sata Američka bezbednosna pomoć nastavlja da pristiže u Ukrajinu i to je bio slučaj čak i u poslednja 24 sata, rekao je u sredu visoki zvaničnik američke odbrane. „Nastavićemo da pružamo bezbednosnu pomoć Ukrajincima, i to smo uradili čak iu poslednja 24 sata, i nastavićemo da tražimo načine da to učinimo što je moguće efikasnije“, rekao je zvaničnik tokom brifing za štampu.

 

19.16 - Vojska Rusije uništila je tri "džihad-mobila" koji su bili puni eksploziva velike snage u oblasti zapadno od Kijeva, rekao je predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Takva vozila koristili su teroristi u Siriji.

 

19.13 - Pripadnici ukrajinskog nacionalističkog bataljona "Azov" minirali su fabriku "Azovstalj" u Marijupolju s namerom da ga dignu u vazduh zajedno sa zaposlenima koji o tome ništa ne znaju, rekao je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

 

18.55 - U utorak, portparol generalnog sekretara UN rekao je da su Sjedinjene Države proterale ruskog diplomatu iz Sekretarijata UN

Nespremnost SAD da pregovara ne ostavlja Rusiji drugog izbora osim da protera američkog diplomatu iz Moskve, saopštilo je u sredu rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Moskva je takođe pozvala Vašington da bude "razuman" i da se uzdrži od dalje eskalacije nakon proterivanja ruskog službenika iz Sekretarijata UN.

18.54 - Zatvoren obruč oko Marijupolja


Grupa snaga DNR zatvorila je obruč oko grada Marijupolja, a oslobođena su naselja Primorsko, Prazovsko, Ševčenko i Berdjansko, saopštio je Konašenkov.


- Skrećem pažnju da svi civili koji žele da napuste Marijupolj u cilju bezbednosti mogu da izađu u istočnom pravcu putem Marijupolj – Širokino. To se odnosi i na građane Kijeva koji mogu da napuste grad u pravcu Vasiljkova. Ruski vojnici ne stvaraju nikakve prepreke za izlazak civilnog stanovništva - rekao je Konašenkov, dodajući da je bezbednosni koridor stvoren i na jugozapadu Harkova.

 

18.04 - Generalna skupština UN danas je usvojila rezoluciju kojom se, kako se navodi, osuđuje "ruska invazija na Ukrajinu i poziva Moskva da odmah povuče snage iz Ukrajine".

Za rezoluciju je glasalo 141 od 193 članica Generalne skupštine, prenosi Rojters.

Rezolucija je usvojena na završetku retke vanredne sednice Generalne skupštine koju je sazvao Savet bezbednosti, a koja je počela u ponedeljak.

 

 

 

17.58 - Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se od Rusije zahteva da prekine vojnu operaciju u Ukrajini

 

17.51 - MO: 498 ruskih vojnika poginulo tokom specijalne operacije u Ukrajini

 

17.26 - Ruska delegacija stigla u Belovežsku puštu u Belorusiji na razgovore sa Ukrajinom
 

16.37 - Druga runda pregovora između Rusije i Ukrajine biće održana u Beloveškoj pušči, gde su potpisani sporazumi kojima je stavljena tačka na SSSR.

16.35 - Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je dvojicu ruskih diplomata personama non grata, saopštila je ambasada u Sofiji.

Foto: Pixabay

16.22 - Trenutna situaciju u Mariupolju

 

 


16.16 Dritan Abazović:

 

 


16.12 - Ponovo zaseda Generalna skupština UN zbog Ukrajine

 

 

15.20 - Postoji opasnost od sukoba Rusije i NATO, više čitajte OVDE!

15.01 - Mišel razgovarao sa Zelenskim

 

 

14.38 Ukrajinci srušili mostove, da zaustave Ruse, evo kako se ljudi snabdevaju preko reke

 

 

14.20 - Džonson:Postupci Putina vec se kvalifikuju kao ratni zlocin

Britanski premijer Boris DŽonson izjavio je danas da veruje da su postupci ruskog predsednika Vladimira Putina prema Ukrajini već kvalifikovani kao ratni zločin.

"Ono što smo već videli od režima Vladimira Putina o upotrebi municije koju su oni već bacali na nevine civile, po mom mišljenju, već se u potpunosti kvalifikuje kao ratni zločin", smatra premijer DŽonson, prenosi Rojters.

Kancelarija tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) saopštila je u ponedeljak da će tražiti odobrenje suda za otvaranje istrage o mogućim ratnim zločinima u Ukrajini, navodi britanska agencija.

14.00 - Rusija zauzela nuklearnu elektranu "Zaporožskaja"

Rusija je pismeno obavestila Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da su njene trupe preuzele kontrolu nad područjem oko nuklearne elektrane Zaporožskaja u Ukrajini i da su nivoi radijacije u nuklearnoj elektrani normalni, izjavio je u sredu generalni direktor IAEA Rafael Grosi.

- Rusija je obavestila Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da su njene vojne snage preuzele kontrolu nad teritorijom oko ukrajinske Zaporoške nuklearne elektrane (NPP) - rekao je Grosi, a prenosi pres služba IAEA.

13.46- DNR: Ukrajinska vojska ne da stanovnicima da napuste Marijupolj

Ne ulazimo u Marijupolj, ali ukrajinska vojska sada blokira izlazak stanovnika humanitarnim koridorima iz grada, rekao je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

"U ovom trenutku ukrajinski vojnici koji se nalaze u gradu blokiraju izlazak civila. Mi vojnicima predlažemo da polože oružje i da dozvole stanovništvu da napuste grad, ali oni koji su se sad zabarikadirali u Marijupolju na sve načine pokušavaju to da onemoguće", rekao je Basurin za ruski Prvi kanal.

On je naglasio je da niko neće otvarati vatru na stambene četvrti u tom gradu.

13.30 - Gradonačelnik Hersona: Rusi nisu preuzeli kontrolu nad gradom

Gradonačelnik Hersona negira da su ruski vojnici preuzeli kontrolu nad gradom, tvrdeći da je on i dalje u rukama Ukrajinaca. Ranije danas, rusko ministarstvo odbrane reklo je da su njihove trupe preuzele potpunu kontrolu nad Hersonom, što sada negira gradonačelnik grada.

13.16 - Kijev potvrdio: Nastavak pregovora večeras

Druga runda pregovora Rusije i Ukrajine biće održana večeras, potvrdio je danas savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič. Prema njegovim rečima, delegacije dve strane biće nepromenjene.

13.13 - Druga runda pregovora s Rusijom biće održana večeras. Sastav delegacije je isti kao i na prethodnom sastanku, rekao je predstavnik kancelarije predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič.

13.11 - EU isključila sedam ruskih banaka iz SVIFT-a

Evropska unija odlučila je da isključi sedam ruskih banaka iz sistema SVIFT, navodi se u dokumentu objavljenom u Službenom listu EU. Evropska unija isključila je banke VTB, „Rusija“ i „Otkritije“ iz SVIFT-a, kao i „Novikombank“, „Promsvjazbank“, „Sovkombank“ i „VEB.RF“. EU takođe uvodi zabranu na učešće u projektima koji se sufinansiraju zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije.

12.00 - Novo stanje na mapi Ukrajine:

 

 

11.50 -Donjeck: Poginulo troje civila

Troje građana Donjecka je ubijeno, a još nekoliko ih je ranjeno u današnjem bombardovanju grada od strane ukrajinske vojske, izjavio je gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin.

"Imamo troje ubijenih civila i još sedam ranjenih osoba. Bombardovanje se nastavlja", izjavio je gradonačelnik, a prenosi ruska agencija TASS.

11.50 "Treći svetski rat biće nuklearni", više čitajte ovde!

11.47 - Kličko: Ruske trupe se približavaju Kijevu!

- Mi se spremamo i branićemo Kijev! - rekao je gradonačelnik Kličko, prenosi agencija Rojters.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar izjavila je da ukrajinske vlasti istražuju informacije o mogućoj ruskoj raketnoj ili artiljerijskoj vatri na aerodrom lučkog grada Odese.

11.36 - Nemačka, NATO i druge zemlje ne planiraju da se vojno mešaju u događaje u Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

11.25 - Peskov: Rusija spremna da veceras nastavi pregovore

Peskov je odbio da precizira na kojoj će lokaciji biti održan sastanak, prenosi TAS S.

- Naša delegacija će biti tamo kasno popodne. Sačekaće ukrajinske pregovarače. Naša delegacija biće spremna da večeras nastavi razgovor - poručio je Peskov.
 

10.52 - Makron se obraća naciji u 20 časova:

Emanuel Makron će se obratiti u 20 časova u govoru usredsređenom na rat u Ukrajini, piše Jelisej. Mediji ocenjuju da su njegovi diplomatski ulozi izuzetno visoki, s obzirom na njegovu ulogu u pokušaju da spreči rusku vojnu operaciju u Ukrajini.

Foto: AP/Tanjug

10.48 - Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak avijacije, više čitajte OVDE.

10.47 - Vang: Kina će promovisati dijalog između RUS i UKR

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, izjavio je danas da će kineske vlasti promovisati dijalog između Rusije i Ukrajine u cilju rešavanja oružanog sukoba.

"Nastavićemo da igramo konstruktivnu ulogu u smanjenju tenzija u Ukrajini", rekao je Vang na brifingu, prenosi agencija TAS S. Dodao je i da se kineske vlasti nadaju da će Rusija i Ukrajina održati dijalog i pregovarati.

Foto: Reuters

10.44 - Ukrajinci još nisu stigli

Ukrajinska delegacija još nije sigla na mesto pregovora, javljaju ruski mediji. Nema ni govora o otkazivanju pregovora, oni će sigurno biti održani, samo možda budu odloženi.

Kako javljaju ukrajinski mediji, došlo je do problema u logistici te delegacije, više čitajte OVDE.


10.41 - "Mariupolj je blokiran"

Porparol Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin rekao je da je planirana akcija vojske izvršena.

"Mariupolj je potpuno blokiran", javljaju ruski mediji.

10.:41 Kanada zatvara luke za ruske brodove

Kanada je zatvorila svoje luke za brodove u ruskom vlasništvu, poručujući i da će ispitati imovinu svih ruskih oligarha u zemlji, prenosi agencija Rojters.

Zvanična Otava je u utorak objavila zabranu ulaska za ruske brodove i ribarske čamce u kanadske vode i luke, što je poslednja u nizu kanadskih mera usmerenoh protiv Rusije zbog njenog napada na Ukrajinu. Kanadski ministar saobraćaja Omar Algabra izjavio je da će zabrana, nakon sličnog poteza Britanije, stupiti na snagu kasnije ove nedelje.

Iako je, prema njegovim rečima, broj ruskih brodova koji ulaze u kanadske vode i luke relativno mali, ova mera će, kako tvrdi, imati uticaja, posebno ako je primene i druge države.

10.35. - Invazija ruskog predsednika na UKR postace brutalnija, opširnije čitajte OVDE.

10.05 - Plenković: Hrvatska ambasadorka napustila Kijev, ide u Lavov, opširnije čitajte OVDE.

09.03 - Cena nafte leti u nebo, prekorčila prag od 110 $ za barel, opširnije čitajte OVDE.

08.34 - Zgrada regionalne policijske uprave u Harkovu pogođena je u raketnom napadu, javlja ukrajinska agencija Unian.

08.16 - Kijev: Novi turski dronovi stigli u Ukrajinu

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov rekao je da su u Ukrajinu stigli novi turski dronovi:

"Novi 'bajraktari' su već stigli u Ukrajinu i nalaze se na borbenom dežurstvu. Biće još ''stingera' i 'džavelina'. Evropa nam pruža pozadinsku podršku i isporučuje nam sve.

07.28 - DNR: Nadamo se da će danas civili početi da napuštaju Marijupolj

"Sve teče po planu. Marijupolj je blokiran. Vojska će se kretati dalje u tom pravcu, koji će nam pomoći da konačno prekinemo granatiranje stambenih četvrti u naseljima ne samo kod nas nego i kod naših suseda u Lugansku", rekao je portparol Narodne milicije Eduard Basurin za televizijski kanal "Rusija 24".
On je dodao da će za nekoliko dana biti jasno kako će se razvijati situacija u Mariupolju.
"Zato što će u svakom slučaju doći do pregovaračkog procesa – ubeđujemo neprijatelja da položi oružje, preda se ili napusti grad kako ne bi stradalo civilno stanovništvo", objasnio je Basurin.

06.43 - Ruski padobranci sleteli su u Harkov u pokušaju da zauzmu opkoljeni grad, saopštila je ukrajinska vojska.

Prema navodima ukrajinske vojske, vazdušni napad počeo je čim su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost u Harkovu i okolnoj oblasti. U saopšteju se navodi da su ruske snage napale regionalnu vojnu bolnicu i da su borbe u toku, prenosi Bi-Bi-Si.

ssavetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko saopštio je da su ruske snage sinoć bombardovale aerodrom u Čugujevu, u Harkovskoj oblasti. Heraščenko je rekao da je u raketnim udarima ruskih snaga na centar Harkova, drugog po veličini grada Ukrajine, poginulo najmanje 10 ljudi, dok ih je 35 ranjeno. U jučerašnjem raketiranju Harkova uništena je i zgrada Konzulata Slovenije.

06.18 - Ford obustavio poslovanje u Rusiji zbog napada na Ukrajinu

Američka kompanija Ford odlučila je da obustavi poslovanje u Rusiji zbog ruskog napada na Ukrajinu, saopštilo je rukovodstvo kompanije.

"S obzirom na situaciju, danas smo obavestili naše partnere da obustavljamo naše poslovanje u Rusiji, i ta odluka stupa na snagu odmah, do daljih obaveštenja", navodi se u saopštenju proizvođača automobila, prenosi TAS S.

06.14 - Ameriken Ekpres je najavio raskid saradnje sa ruskim bankama koje su se našle na udaru sankcija

05.27 - Stalni predstavnik Rusije pri UN Genadij Gatilov ne primećuje da Kijev želi da se dogovori sa Moskvom.
„Podržavamo diplomatska sredstva, ali diplomatija treba da uvažava stavove obe strane i da se vodi na ravnopravnoj osnovi, što, na žalost, ne vidimo… Ne vidimo želju ukrajinskog režima da pokuša da pronađe legitimno i uravnoteženo rešenje ovog problema“, rekao je Gatilov televiziji Majadin.

05.12 - Misija OEBS-a u Ukrajini 28. februara uveče i 1. marta ujutru zabeležila je brojne eksplozije i otvaranje vatre iz mitraljeza u Donjecku, Harkovu i Hersonu, navodi se u saopštenju misije. Posmatračka grupa OEBS-a u Harkovu se povukla u Dnjepar (Dnjepropetrovsk).

04.32 - Sjedinjene Američke Države zatvoriće svoj vazdušni prostor za avione iz Rusije, rekao je američki predsednik Džo Bajden tokom godišnjeg obraćanja Kongresu o stanju nacije.

04.26 - Ukrajinske snage bezbednosti otvarale su 9 puta vatru na LPR noću, pucale na 6 naselja, prenosi predstavništvo republike. Napominje se da je u Pervomajsku oštećeno 12 kuća i gasovod, u Kirovsku 2 kuće i dalekovod.

04.16 - Bajden napravio lapsus tokom govora u Kongresu. Detaljnije čitajte OVDE.

Foto: Tanjug/AP/pool

04.13 - Sjedinjene Američke Države zatvoriće svoj vazdušni prostor za avione iz Rusije, rekao je američki predsednik Džo Bajden tokom godišnjeg obraćanja Kongresu o stanju nacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 2 godine

Niste htjeli napisati da je Srbija glasala ZA rezoluciju???!!! Pa narod ne čita informer već prati vijesti emitovane iz čitavog svijeta!!!

Milena

pre 2 godine

BBC,Hag i ostali belosvetski kriminalci, ma vi ste gola g...a zajedno sa ovim bednicima koji se svakog dana javljaju i uvode neke sankcije,neke zabrane, neka s...a.E,moji veliki narodi,demokratske drzave i ostali jad i beda.Alo,bedni narodi gde su vam bile sankcije za Tunis,Libiju,Irak,Avganistan, Siriju a pre svega zasto ste ubijali Srbiju i njene nevine gradjane ,zatrovali zemlju uranijumom,zar to nije genocid?Za to se ne sudi u tom pis....m Hagu.

laky

pre 2 godine

I njima će neko suditi za opstrukciju i nepravedno suđenje.

Djordje

pre 2 godine

A na koji od ovoliko silnih tekstova covek da napise komentar?! Ovo sto radite nije normalno?! Jedan naslov bezbroj podnaslova i tekstova?!

sasa

pre 2 godine

Tzv medjunardni sud nikada nije bio medjunarodni nego zapadni tako da od toga nema nista mogu da sanjaju

mile

pre 2 godine

Medjunarodni krivicni sud ne postoji dakle lazete sto me iznenadjuje informer da siri ovakve lazi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija