• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.03.2022

11:48

TREĆI SVETSKI RAT BIO BI NUKLEARNI I RAZORAN! Lavrov sasekao Zapad, Rusija ima mnogo prijatelja, "nemoguće je izolovati nas", Ukrajini neće biti dozvoljena pomoć atomskog oružja...

Vesti

TREĆI SVETSKI RAT BIO BI NUKLEARNI I RAZORAN! Lavrov sasekao Zapad, Rusija ima mnogo prijatelja, "nemoguće je izolovati nas", Ukrajini neće biti dozvoljena pomoć atomskog oružja...

Podeli vest

Treći svetski rat bi bio nuklearni i razoran, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov

„Treći svetski rat bi bio nuklearni i bio bi razoran. Predsednik SAD Džo Bajden je čovek iskusan i ranije je izjavio da su alternativa ratu samo sankcije“, rekao je Lavrov za televizijski kanal „Al džazira“.

Američki predsednik Džo Bajden je ranije izjavio da je alternativa uvođenju zapadnih sankcija velikih razmera Rusiji početak „trećeg svetskog rata“ i dodao da će događaji u Rusiji imati posledice za Rusiju ne samo u bližoj, nego i u daljoj budućnosti. On je dodao i da Rusija neće dozvoliti Ukrajini da dobije nuklearno oružje.

Lavrov je, međutim, istakao da Rusija ima veliki broj prijatelja, te da je nemoguće izolovati je.
On je dodao da je Rusija bila spremna za sankcije, ali da nije očekivala da će one biti uvedene protiv sportista, novinara, predstavnika oblasti kulture.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Foto: AP/Photo

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Uživo situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem blogu OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Sve sto Putin izjavljuje za Ruse u Ukraini je isto za Srbe na Kosovu i svi se prave ludi.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija