• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

02.03.2022

12:38

KRENULE ČARKE IZMEĐU SAD I KINE! Prozivke iz Pekinga i Vašingtona usred rusko-ukrajinskog rata otišle u pogrešnom smeru!

Vesti

KRENULE ČARKE IZMEĐU SAD I KINE! Prozivke iz Pekinga i Vašingtona usred rusko-ukrajinskog rata otišle u pogrešnom smeru!

Podeli vest

Sjedinjene Države čvrsto stoje iza svojih obaveza prema Tajvanu i saveznicima u regionu, saopštila je delegacija predvođena bivšim načelnikom generalštaba SAD Majkom Mulenom, koju je u Tajpej poslao predsednik DŽozef Bajden

- Saradnja između Sjedinjenih Država i Tajvana je jača i ekspanzivnija nego ikada ranije - izjavio je Mulen tokom posete bivših odbrambenih i bezbednosnih zvaničnika SAD tom ostrvu, a prenosi agencija Rojters.

On je predsednici Tajvana Cai Ing-Ven rekao da će SAD nastaviti da se protive bilo kakvim jednostranim promenama "statusa kvo" i da će nastaviti da podržavaju mirno rešavanje pitanja Tajvanskog moreuza.

Foto: Reuters

Peking se još nije umešao u rusko-ukrajinski rat, ali je na temu koju su pokrenule SAD odmah reagovao rečima da će "Svaki pokušaj podrške Tajvanu biće uzaludan!"

Svaki pokušaj podrške Tajvanu sigurno će biti uzaludan, poručio je juče portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, reagujući na posetu grupe bivših visokih zvaničnika Pentagona i bezbednosnih službi SAD.

Uživo situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem blogu OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija