• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2022

07:00

OPASNO! NA POMOLU NOVI RATNI SUKOB Kina preti Americi: Dalje od Tajvana!

Reuters

Vesti

OPASNO! NA POMOLU NOVI RATNI SUKOB Kina preti Americi: Dalje od Tajvana!

Podeli vest

Kineski zvaničnici zapretili su juče Sjedinjenim Državama da će im potopiti razarač "Ralf Džonson" i pretvoriti ga u "hrpu starog gvožđa" ukoliko se Vašington još jednom usudi da ga pošalje kroz Tajvanski moreuz! Portparol kineskog ministarstva stranih poslova Vang Venbin izjavio je u utorak da je Amerika "prešla granicu" kada je poslala svoj ratni brod da "paradira" u vodama u blizini Tajvana, koji Kina smatra svojom teritorijom

On je poručio da će Kina sledeći put uništiti američki brod i upitao se koja je bila prava namera Bele kuće kada je rešila da provocira Peking svojim razaračem.


- Nije mi jasno koja je prava namera SAD sa ovim prolaskom kroz Tajvanski moreuz i jačanjem tenzija?! Ako Amerika želi da na ovaj način ohrabri snage koje se bore za nezavisnost Tajlanda, onda im treba jasno poručiti: takav potez će samo ubrzati propast pokreta za tajvansku nezavisnost. SAD će platiti visoku cenu za ovakav avanturistički potez - preneo je Vang Venbin oštar stav kineskog ministarstva.

Staro gvožđe

Sledeći put kada SAD pošalju svoj brod u Tajvanski moreuz, pretvorićemo ga u staro gvožđe
Vang Venbin


Venbin je poručio da Amerika ne može da zastraši Kinu i da je ovo poslednji put da joj se tolerišu takvi pokušaju.


- Mi se njih ne plašimo. Ukoliko Amerika na ovaj način pokušava da zastraši Kinu, onda bi sledeće upozorenje trebalo da shvate krajnje ozbiljno: ta njihova takozvana vojna pretnja će sledeći put biti pretvorena u hrpu starog gvožđa, a Sjedinjene Države će se suočiti sa čeličnim zidom koji će činiti 1,4 milijarde Kineza - upozorio je Vang.


Zapadni mediji upozoravaju da bi aktuelni konflikt u Ukrajini mogao da ohrabri Kineze da "preduzmu slične korake protiv Tajvana", na koji Peking polaže pravo i koji smatra neotuđivim delom svoje teritorije.

Peking: Ameri nas mrze


Kineska ambasada u Vašingtonu upozorila je svoje državljane u SAD da obrate pažnju na ličnu bezbednost, ocenjujući da je sigurnosna situacija u SAD zabrinjavajuća. U saopštenju na sajtu kineske ambasade navodi se da u Americi postoji "velika mržnja prema Kini" i da se "mnogi Azijati suočavaju za zlonamernim napadima", čime se ozbiljno ugrožava bezbednost kineskih državljana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija