• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2022

14:55 >> 15:14

DODIK: ŠAROVIĆ, BORENOVIĆ I CRNADAK NE VOLE RS! Za njih ne postoji nacionalni interes!

Vesti

DODIK: ŠAROVIĆ, BORENOVIĆ I CRNADAK NE VOLE RS! Za njih ne postoji nacionalni interes!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Mirko Šarović, Branislav Borenović i Igor Crnadak ne propuštaju priliku da pokažu da ne vole Republiku Srpsku i da za njih ne postoji nacionalni interes.

Dodik je rekao da su ovoga puta priliku videli u sukobima u Ukrajini ili je neko drugi u njihovo ime video priliku da se preko njih obračuna sa Republikom Srpskom, prenela je RTRS.

Na pitanje Srne da prokomentariše stavove trojice opozicionara da srpski član Predsedništva BiH napušta sednice ovog tela, dok druga dva člana donose, kako kažu, strateške odluke za BiH i Republiku Srpsku, Dodik je rekao da umesto da podrže stav Republike Srpske da se na sednici Predsedništva BiH raspravlja o situaciji u Ukrajini, Šarović, Borenović i Crnadak staju na stranu Željka Komšića i Šefika DŽaferovića, čime prave presedan u istoriji Republike Srpske.

- Podrška dvojici muslimanskih članova Predsedništva da BiH u međunarodnim organizacijama glasa bez zvaničnog stava i odluke Predsedništva, jedno je od najsramnijih ponašanja srpskih političara ikada u Republici Srpskoj. To praktično znači da su tri opozicionara iz Republike Srpske podržali da se Srpska isključi iz donošenja odluka i srpski narod stavi u podređen položaj. Ponašanje Šarovića, Borenovića i Crnadaka vidim kao izraz mržnje prema Miloradu Dodiku, ali i izraz podaništva prema muslimanima u Sarajevu - naglasio je Dodik.

On je naveo da su svi ambasadori u Generalnoj skupštini UN glasali po nalozima rukovodstava svojih država osim ambasadora BiH, jer za njegovo glasanje nije bilo odluke Predsedništva BiH.

- Moje insistiranje na poštovanju Ustava BiH naišlo je na osudu mrzitelja Republike Srpske među koje su se odavno upisali Mirko Šarović, Branislav Borenović i Igor Crnadak. Oni žive u samonametnutoj laži i izmišljenim narativima, kao što živi svaki izdajnik, jer samo životom u takvim iluzijama mogu sebi da opravdaju izdaju kakvu Republika Srpska do sada nije videla. A oni odlično znaju da su izdali - istakao je Dodik.

Foto: AP/Photo

Tekst potpisa


Srpski član Predsedništva BiH naglasio je u izjavi za Srnu da, za razliku od njih, Milorad Dodik ima stav, možda ne uvek ispravan, ali je to lični stav koji ne čeka bilo čije odobrenje ili naloge, kako to čini ovaj trojac koji se ispisao i iz opozicije, upisavši se u trgovce Republikom i njenim interesima zarad malog ličnog šićara.

- Verovao sam da je svakome jasno da ne možemo dozvoliti da budemo omalovaženi i preglasani na bilo kojem pitanju, ali ovaj sramni trojac mi poručuje da još ima onih koji bi to prihvatili. Srbi na preglasavanje nisu pristali ni 90-ih, zašto bi pristali sada kada im Ustav BiH, za koji su se izborili, omogućava ravnopravnost u odlučivanju?! Ali, Šarovića, Borenovića i Crnatka ne zanima Republika Srpska, ne zanima ih ravnopravnost Srba, njih zanima samo da zadovolje svoje gazde i zauzvrat dobiju mrvice sa stola - konstatovao je srpski član Predsedništva BiH.

Po izlasku iz zgrade Predsedništva on se obratio novinarima i rekao da je zatražio da BiH zauzme stav o pitanju Ukrajine, ali su predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i bošnjacki clan Šefik Džaferovic bili protiv toga.

On je istakao da je protiv svih predloženih tačaka dnevnog reda i najavio i moguće pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa ako druga dva člana Predsedništva zloupotrebe njegovo odsustvo.

Dodik je podsetio da je Predsedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku, te da o situaciji u Ukrajini jedino Predsedništvo može da zauzme određene stavove.

Dodik je poručio da je protiv rata u svakom slucaju, gde god se dešavao, ali da BiH treba da ostane neutralna i da se ne priklanja ni ruskoj ni ukrajinskoj strani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hag

pre 2 godine

Ne samo oni, niko normalan ne voli ZLO niti ono što je iz njega izniklo! Samo retardi i bolesnici

vojo

pre 2 godine

nemam pojma ko su ovi ljudi, ali kada mile to kaže , e onda budite sigurni da su oni suprotno. dakle patriote.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija