• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2022

11:57 >> 12:42

ZASTRAŠUJUĆA PODUDARNOST! Neverovatna IGRA BROJEVA izazvala buru na društvenim mrežama

printscreen

Vesti

ZASTRAŠUJUĆA PODUDARNOST! Neverovatna IGRA BROJEVA izazvala buru na društvenim mrežama

Podeli vest

Izgleda jezivo, ali istina je malo drugačija!

Na društvenim mrežama se masovno deli objava u kojoj se navodi da postoji sličan obrazac u datumima kada su počeli Prvi i Drugi svetski rat i specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini.

Kako je navedeno, početak Prvog svetskog rata bio je 28.07.1914. Kada se saberu brojevi 28, 7, 19 i 14, dobija se broj 68.

Kada se saberu brojevi početka Drugog svetskog rata, za koji je navedeno da je počeo 1.09.1939. godine, zbir brojeva 1, 9, 19 i 39 je takođe 68.

Datum početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini je 24.02.2022. Dakle, pogađate, zbir brojeva 24, 2, 20 i 22 je 68.

Međutim, za ovu objavu se na društvenoj mreži tvrdi da nije tačna, navodeći da barata netačnim informacijama. Kada na istu pokušate da kliknete na društvenoj mreži Fejsbuk, on vas obaveštava da post sadrži netačnu informaciju i vodi ka sajtu koji objašnjava koju.

Foto: Informer/društvene mreže

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija