• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/alo

08.03.2022

17:49

ŠTA JE RUSKA VOJSKA NAŠLA U UKRAJINI? Amerikanci spremali laboratorije za biološki rat sa jednim ciljem? Tragovi odmah uništeni! (FOTO)

Vesti

ŠTA JE RUSKA VOJSKA NAŠLA U UKRAJINI? Amerikanci spremali laboratorije za biološki rat sa jednim ciljem? Tragovi odmah uništeni! (FOTO)

Podeli vest

Biološke laboratorije za proizvodnju biološkog oružja u kojima su uzgajani kuga, antraks, kolera... Priča je počela 2010. godine (možda i ranije), a dokumenti dolaze direktno iz američke ambasade u Ukrajini (sa objavljenim, pa obrisanim linkovima ). Sve projekte navodno finansira Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Država

Otkrivena su dokumenta koja ukazuju da je američka strana krenula u čišćenje tragova vojno-biološkog programa u Ukrajini. Kako dokumenta ukazuju, sve projekte je finansiralo Ministarstvo odbrane SAD.

Pisani tragovi i dokumenta o vojno-biološkom programu u Ukrajini i laboratorijama u kojima se on sprovodio stajali su nigde drugde nego na sajtu Američke ambasade u Ukrajini!

U dokumentima koji su početkom sukoba u Ukrajini odmah sklonjeni piše:

- Program za smanjenje biološke pretnje Ministarstva odbrane SAD sarađuje sa partnerskim zemljama kako bi se suprotstavio pretnji od izbijanja (namernih, slučajnih ili prirodnih) najopasnijih zaraznih bolesti na svetu. Program ostvaruje svoju misiju smanjenja biološke pretnje kroz razvoj kulture upravljanja biološkim rizikom; međunarodna istraživačka partnerstva; i partnerski kapacitet za poboljšane mere biološke bezbednosti, biološke sigurnosti i biološkog nadzora. Prioriteti Programa za smanjenje biološke pretnje u Ukrajini su konsolidovanje i obezbeđenje patogena i toksina koji su zabrinuti za bezbednost i nastavak obezbeđivanja da Ukrajina može da otkrije i prijavi epidemije opasnih patogena pre nego što one predstavljaju pretnju po bezbednost ili stabilnost - piše u tekstu.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Makivic Vladimir

pre 2 godine

Pa zar nije Bil Gejc najavljivo još strasnije da dolaze xarazne bolesti. Dokle vise satin Gejcom on je financijer. Nema nj..a nema problema.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija