• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/logicno.com

10.03.2022

17:30

VELIKI RESET IDE PO PLANU, DRUGI POGLED NA RAT RUSIJE I UKRAJINE! Dok biramo strane, ko je u pravu Moskva ili Vašington "ispod žita" nas prave...

Vesti

VELIKI RESET IDE PO PLANU, DRUGI POGLED NA RAT RUSIJE I UKRAJINE! Dok biramo strane, ko je u pravu Moskva ili Vašington "ispod žita" nas prave...

Podeli vest

Sada je došlo vreme: vožnja automobila postaje luksuz. Svi koji se žele nastaviti kretati na točkovima verovatno će uskoro morati preći na bicikle. Veliki reset je u punom jeku. Cene goriva rastu i kraj se ne nazire

Samo poslednjih dana došlo je do enormnog poskupljenja goriva. Benzin je sada na mnogim mestima oko dva evra po litri. Ovom vrhuncu ne nazire se kraj. Čini se verovatnijim da će cene benzina i dizela nastaviti rasti. Sankcije Rusiji ponovno se pokazuju kao bumerang za vlastite građane. 

Uostalom, Rusija je jedan od najvažnijih dobavljača sirove nafte. Pridoda li se leti porez na CO2 (u nekim državama EU), cene od tri evra po litri benzina ili dizela verovatno će već odavno biti premašene. Kao i uvek, to pogađa prosečnog potrošača s prosečnim ili čak malim prihodima.

Amerika takođe plaća cenu

Cene benzina u SAD sve su bliže rekordnim vrednostima dok se SAD približava zabrani uvoza ruske nafte. To izaziva pad cena deonica.

Dow Jones Industrial Average pao je u ponedeljak za gotovo 800 bodova, ili 2,4 odsto S&P 500 i NASDAQ Composite takođe su pale za tri, odnosno 3,6 odsto.

Ali sada možda nije najbolje vreme za kupovinu deonica. To je zato što bi cene mogle još više rasti zbog pojačane neizvesnosti, kaže Eric Freedman, glavni investicioni direktor u U.S. Bank.

Tokom vikenda državni sekretar SAD Entoni Blinken rekao je da su SAD i njihovi saveznici u pregovorima o zabrani uvoza ruske nafte, što bi zahtevalo da se osigura "prikladna dostava nafte na svetskim tržištima". Rusija dostavlja oko 30 odsto evropske nafte i 40 odsto prirodnog gasa.

Udruženja potrošača su početkom februara pozvali na smanjenje cena svakodnevnih proizvoda, ali i troškova goriva i grejanja. Međutim, čini vlasti ozbiljno ne shvataju ove zahteve.

Olakšice građanima se ne naziru. Naprotiv, inflacija ubrzano raste i svakodnevni život uskoro više neće biti pristupačan. Marširamo prema Velikom Resetu, gde do 2030. nećemo imati ništa!

Evo nekoliko stvari koje ukazuju da rat Ukrajine i Rusije nije nimalo slučajan i da se iza sveka krije neka mnogo veća priča!

Zbog Rusije, Brisel udario na Srpsku pravoslavnu crkvu!

Jedno od pitanja koje se svakako nameće jeste da li je Zapad namerno gurnuo Putina u Ukrajinu. Plan je prost, pretnja NATO da će Kijev primiti u Alijansu ili je žestoko naoružati, naterala je Putina na akciju.

E, sad! Možda je Putin van velikog plana i naprosto želi da iskoristi situaciju da se dokopa bogatstva u Ukrajini. Rusija već ima veliki deo svetske pšenice, nafte, gasa i esencijalnih minerala. Ako uzme i ukrajinska bogatstva imaće  još više moći. 

Ništa nije slučajno

Ne zaboravite, potražnja za pšenicom je eksplodirala posle akcije Rusije u Ukrajini! Od kada je krenuo rat u Ukrajini svet se suočava sa nestašicom goriva i hrane. Cene energenata idu u nebo što bi moglo stvoriti ogromno siromaštvo i nezaposlenost kako cene goriva i hrane rastu.

Svedoci smo ograničavanja slobode govora, pogotovo na Zapadu. Baš kao što je u Americi  iskorišten 11. Septembr za ograničavanje slobode i napade na druge zemlje, sada imamo isti izgovor u slučaju rata Rusije i Ukrajine. Ograničena je sloboda na internetu, a društvene mreže su podobne samo za “ispravne vesti”, tačnije samo za one koje Zapad smatra da su u njihovou korist.

ŠOK CENE NA PUMPAMA U EVROPI! MOND: Francuzi mešaju benzin sa alkoholom da uštede novac!

Promeri BBC i Gaardiana koji žestoko udaraju po Putinu (kao i ostali mejn strim mediji na Zapadu) ukazuju da Putin možda nije deo “Velikog reseta”, ali u uči upada činjenica da su i Putin i Zelenski govorili su na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Svedoci smo i globalnog kopalsa sistema na kome je svet do sada počivao. Zamislite situaciju u kojoj Moskva nije član UN i drugih međunarih tela. Znači potrebno je stvaranje novog sistema bezbednosti, što i jeste jedna od najvažnijih agenda “velikog reseta”.

Jedno od pitanja je i da li je I Kina deo globalne zavere. Ponašanje Pekinga se ne uklapa, Kina sada aktivno ohrabruje roditelje da imaju troje djece. (Pre nekoliko godina granica je bila jedno.)

Takođe Kina i Rusija su partneri, što u aktualnoj situaciji znači da se svet deli na dve frakcije: s Kinom i Rusijom na jednoj strani i SAD, EU i Australija na drugoj.

Ono što je još otvoreno pitanje jeste na koju stranu će Indija, Brazil, Iran, Arapske zemlje, Pakistan…

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17