• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik/Tanjug

10.03.2022

09:27 >> 11:10

NIŠTA OD PREKIDA VATRE U UKRAJINI! Završen sastanak, Kuleba potvrdio: Nije postignut dogovor! (FOTO)

AP/Tanjug

Vesti

NIŠTA OD PREKIDA VATRE U UKRAJINI! Završen sastanak, Kuleba potvrdio: Nije postignut dogovor! (FOTO)

Podeli vest

Završen je sastanak šefova diplomatija Rusije i Ukrajine Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe u Antaliji, pregovori su trajali sat i po, ali dogovora o prekidu vatre nema

Šef ukrajinske diplomatije Dmitrij Kuleba izjavio je da tokom susreta sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom nije postignut dogovor o prekidu vatre.


Kuleba je rekao da je na susretu sa Lavrovom najviše razgovarao upravo o prekidu vatre, ali i o otvaranju humanitarnih koridora. Šef ukrajinske diplomatije ocenio je da su pregovori sa Lavrovom bili složeni. Kako je precizirao, na sastanak sa Lavrovom je došao sa dva zadatka: organizacija humanitarnog koridora i primirje bar na 24 časa.


Ukrajinski ministar je izrazio nadu da će pregovori sa Rusijom biti nastavljeni. Kako je istakao, neophodna je ozbiljan, sadržajan razgovor. Kuleba je precizirao da je spreman da ga nastavi kada Rusija bude spremna za to. Ukrajinski ministar je saopštio da strane nisu razgovarale o vojnoj pomoći koja je pružena Kijevu. Takođe je rekao da trenutno ne vidi izglede za prekid vatre.


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je Rusija potvrdila da inicijativa po pitanju humanitarnih koridora u Ukrajini ostaje na snazi.


Govoreći o potencijalnim pregovorima na nivou predsednika Rusije i Ukrajine, Lavrov je rekao da Vladimir Putin nikada nije odbijao takvu vrstu kontakta. On je rekao i da je tokom razgovora sa Kulebom bilo reči o susretu Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

- Nadam se da će se takva potreba pojaviti, ali prethodno je neophodno sprovesti celokupan rad koji je pokrenut na pregovorima u Belorusiji - dodao je.

 

 


Takođe je rekao i da ovaj susret, koji je održan u Antaliji, neće baciti senku na pregovore koji se održavaju u Belorusiji.


- Moskva se zalaže za bilo kakve kontakte po pitanju ukrajinske krize kako bi se pronašlo rešenje - dodao je. Više o tome čitajte OVDE

Podsetimo, prvo su razgovarali šefovi diplomatije Rusije i Turske Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu u Antaliji, tu informaciju saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

 

Takođe, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je danas u Antaliji sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u okviru radne posete Antaliji, objavila je na Fejsbuku pres služba ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.

Kuleba je zahvalio Čavušogluu na inicijativi da se organizuje sastanak sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Foto: AP/Tanjug

Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov


Kuleba je tom prilikom izneo tri ključna pitanja na kojima će insistirati na trilateralnom sastanku sa Lavrovom, kao što su hitan prekid vatre, poboljšanje humanitarne situacije u Marijupolju, Harkovu, Sumi, Volnovahi i drugim ukrajinskim gradovima, i povlačenje ruskih trupa iz Ukrajine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija