• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novi list

15.03.2022

10:20

HRVATSKI GIGANT PRED SLOMOM ZBOG SANKCIJA RUSIJI! Preti mu i prestanak rada, čitave porodice mogu ostati bez posla i primanja!

Printskrin Youtube

Vesti

HRVATSKI GIGANT PRED SLOMOM ZBOG SANKCIJA RUSIJI! Preti mu i prestanak rada, čitave porodice mogu ostati bez posla i primanja!

Podeli vest

Glavna sindikalna poverenica u TEP Nikolina Perković istakla je da se radnici boje za svoju egzistenciju, da ima slučajeva gde i suprug i supruga rade u firmi i u bilo kojem trenutku mogu ostati bez ikakvih primanja

Hrvatska fabrika "Đuro Đaković" Termoenergetska postrojenja (ĐĐ TEP) našla se u problemima i preti joj prestanak poslovanja i to ne zbog rezultata poslovanja, nego zbog toga što je njen vlasnik ruska kompanija koja je pod sankcijama. Tako se pod udarom sankcija i blokade računa našao i ĐĐ TEP, što toj kompaniji onemogućava bilo kakve transakcije s dobavljačima i kupcima, pa je Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS) juče Vladi uputio apel da žurno nađe rešenje i spasi to preduzeće i njegovih više od hiljadu radnika.


Predsednik Saveza samostalnih sindikata (SSSH) Mladen Novosel na jučerašnjoj je konferenciji za novinare istakao da su i brojne druge hrvatske firme dovedene u probleme zbog rata u Ukrajini, ali je dodao i da je situacija u kojoj se našao ĐĐ TEP apsurdna jer TEP ima tržište u Evropskoj uniji, ima posla, a poslovanje mu je onemogućeno.

– Uvažavajući sankcije Rusiji, molimo Vladu da hitno interveniše. Apel ide u pravcu da ne ostane samo na dobroj volji, nego da se donese odluka da se TEP izuzme iz sankcija, da mu se dozvoli nesmetana proizvodnja i da se sačuva više od tisuću radnih mjesta, poručio je Novosel.

Predsednik SMH-IS Siniša Kosić napomenuo je da je jučerašnja konferencija za novinare bila ona na kojoj se od Vlade ne traže novac, nego da se omogući rad firmi koja posluje pozitivno, radnici imaju radna mesta i relativno dobro plaćene poslove, a moglo bi se dogoditi da završe na berzi. Upozorio je da se može očekivati kraj tog poduzeća, ako se računi ne deblokiraju.

– Mora postojati model, mi ne radimo s ruskim tržištem. Očekujem od Vlade brži tempo, ako su mogli Sberbank rešiti u dva dana, onda nek ovo bar reše u dve nedelje, poručio je Kosić.

Glavna sindikalna poverenica u TEP Nikolina Perković istakla je da se radnici boje za svoju egzistenciju, da ima slučajeva gde i suprug i supruga rade u firmi i u bilo kojem trenutku mogu ostati bez ikakvih primanja.

O važnosti kompanije za Brodsko-posavsku županiju govorio je potpredsednik Sindikata metalaca Antun Štivić, ističući da je ĐĐ TEP prva kompanija po prihodima u županiji, a zapošljava 872 radnika i 200-tinak radnika kooperanata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija