• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

15.03.2022

19:00

PUTINOVA CRNA LISTA AMERA! Na njoj su šef SAD Bajden, državni sekretar Blinken, direktor CIA Berns, sin predsednika SAD Hanter Bajden, ali i Hilari Klinton, Dženifer Psaki... SPISAK JE PODUŽI!

Vesti

PUTINOVA CRNA LISTA AMERA! Na njoj su šef SAD Bajden, državni sekretar Blinken, direktor CIA Berns, sin predsednika SAD Hanter Bajden, ali i Hilari Klinton, Dženifer Psaki... SPISAK JE PODUŽI!

Podeli vest

Kao odgovor na sankcije Vašingtona, Moskva je zabranila ulazak u Rusiju američkom predsedniku Džozefu Bajdenu i 12 američkih zvaničnika, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

- Kao odgovor na seriju sankcija bez presedana koje zabranjuju, između ostalog, ulazak u SAD najvišim ruskim zvaničnicima, od 15. marta ove godine na rusku 'stop listu' na osnovu reciprociteta uključuju se predsednik Džo Bajden kao i niz šefova resora i poznatih američkih zvaničnika - navodi se u saopštenju.

Na sankcionoj listi, pored Bajdena, našli su se i:
- američki državni sekretar Entoni Blinken
- ministar odbrane SAD Lojd Ostin

- predsednik Združenog komiteta načelnika štabova američke vojske Mark Mili
- pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkob Salivan
- direktor CIA Vilijam Berns
- portparolka Bele kuće Dženifer Psaki
- zamenik pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Dalip Sing
- direktorka Agencije za međunarodni razvoj Samanta Pauer
- sin predsednika SAD Hanter Bajden
- bivša kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton
- prvi zamenik ministra finansija Adevejl Adejemi
- predsednica upravnog odbora Izvozno-uvozne banke SAD Rete Džo Luis.

MISTERIJA RATA U UKRAJINI - ZAŠTO SU TURSKI DRONOVI TOLIKO EFIKASNI NA BOJNOM POLJU? "Barjaktar TB2" ostvaruje odlične rezultate u Ukrajini i sa lakoćom uništava ruske raketne bacače...

Kako ističe rusko Ministarstvo, ova odluka je kontra reakcija na rusofobični kurs aktuelnog rukovodstva SAD koje očajnički pokušava da sačuva američku hegemoniju.

- U najskorije vreme uslediće nova saopštenja o širenju sankcione liste koja će obuhvatiti najviše američke zvaničnike, vojna lica, zakonodavce, biznismene, eksperte i medijske ličnosti koje su rusofobno nastrojene ili koje doprinose podsticanju mržnje prema Rusiji i uvođenju ograničavajućih mera - ističe se u saopštenju MIP Rusije.

NEMOGUĆA MISIJA, ZAPAD NE MOŽE ISKLJUČITI RUSIJU SA INTERNETA! MOSKVA SE NE MOŽE UĆUTKATI, to što su im blokirali Fejsbuk, Tviter i Instagram ne znači ništa!

Kako je precizirano, uzvratne sankcije će biti usvojene istovremeno sa odlukama Vlade za zaštitu ruske privrede i njenog održivog razvoja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Joyce

pre 2 godine

A Nensi Pelosi? Opet se izvukla. Verovatno će biti predmet razmatranja u sledećoj turi sankcija.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija