• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.03.2022

15:30

Zelenski se direktno obratio Bajdenu! Uputio mu MOLBU!

AP/Tanjug

Vesti

Zelenski se direktno obratio Bajdenu! Uputio mu MOLBU!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na kraju virtualnog obraćanja američkom Kongresu uputio je direktnu molbu predsedniku Džozefu Bajdenu i pozvao ga da bude "lider mira"

"Mir u vašoj zemlji više ne zavisi samo od vas i vašeg naroda", rekao je Zelenski i dodao da mir "zavisi od onih pored vas, od onih koji su jaki."

Kako je rekao Zelenski, njegov narod se bori za vrednosti Evrope i sveta, kao za svoje.

"Predsedniče Bajden, vi ste vođa svoje nacije. Nadam se da ćete biti vođa sveta. Biti vođa sveta znači biti vođa mira," kazao je Zelenski.

On se, takođe, prisetio Drugog svetskog rata i 11. septembra 2001. godine kada su, kako je naveo, napadnuti nevini ljudi. Zelenski je u obraćanju rekao da Rusija nije jednostavno napala Ukrajinu, već da je, kako je rekao, izvršila brutalnu ofanzivu protiv ukrajinskih vrednosti. Poručio je i da je ukrajinska prestonica Kijev pod svakodnevnim raketnim i vazdušnim napadima, ali da grad "ne odustaje".

- Zemlja je u najgorem ratu od Drugog svetskog rata i odupire se ruskoj agresiji već osam godina- kazao je on.

Zona zabrane leta


Na početku virtuelnog obraćanja američkom Kongresu ponovo je tražio da se uvede zona zabrane leta i dalju vojnu pomoć kako bi se zaštitilo nebo iznad Ukrajine.

"Da li je ovo previše što tražim?" upitao je Zelenski i dodao da ukoliko uvođenje zone zabrane leta jeste previše, traži odbrambeni sistem koji mu je potreban protiv ruskih vazdušnih napada, prenosi Bi-Bi-Si.

Pozvao je na dodatno uvođenje sankcija Rusiji, koje bi uključile potpuno povlačenje sa tržišta američkih preduzeća, prenosi Rojters.

"Sve američke kompanije moraju odmah da napuste rusko tržište jer je preplavljeno našom krvlju", rekao je Zelenski.

Takođe je predložio i uvođenje sankcija za sve političare u Ruskoj Federaciji. Ukrajinski predsednik kazao je da je njegova zemlja zahvalna na podršci SAD koju dobija i tome pripisuje zasluge za "lično učešće" američkog predsednika DŽozefa Bajdena.

BONUS VIDEO:

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

U prevodu - da se Bajden direktno uključi u rat. Dakle, Treći svetski rat. To je ideja, sve ostalo je gluma i patetika jednog trećerazrednog političkog amatera koji je svoj narod i svoju zemlju gurnuo u sukob sa Rusijom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija