• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

18.03.2022

09:01 >> 09:12

"KINA ĆE PLATITI CENU!" BAJDEN SPREMIO PRETNJU ZA SIJA ZBOG UKRAJINE! Svet iščekuje razgovor američkog i kineskog predsednika, hoće li Peking okrenuti leđa Moskvi?

Vesti

"KINA ĆE PLATITI CENU!" BAJDEN SPREMIO PRETNJU ZA SIJA ZBOG UKRAJINE! Svet iščekuje razgovor američkog i kineskog predsednika, hoće li Peking okrenuti leđa Moskvi?

Podeli vest

Američki predsednik DŽozef Bajden razgovaraće danas telefonom sa kineskim kolegom Sijem Ðinpingom, kojem će, kako se očekuje, uputiti upozorenje da će “platiti cenu” ako podrži ruske vojne akcije u Ukrajini

Dvojica lidera će razgovarati u 14 časova po srednjoevropskom vremenu, navodi agencija Rojters, podsećajući da je zvanični Vašington već zapretio zvaničnicima kineske vlade na nižem nivou da veća podrška Rusiji može dovesti do izolacije Kine.

Ovo će biti prvi razgovor dvojice lidera od novembra, koji će, prema rečima sekretarke za štampu Bele kuće DŽen Psaki, biti “prilika za Bajdena da proceni na kojim pozicijama stoji predsednik Si”.

Bajden će “jasno staviti do znanja da će Kina snositi odgovornost za sve akcije koje preduzme da podrži rusku agresiju i nećemo oklevati da odredimo cenu toga”, izjavio je juče američki državni sekretar Entoni Blinken.

- Zabrinuti smo što razmišljaju o direktnoj pomoći Rusiji u vojnoj opremi za upotrebu u Ukrajini - kazao je Blinken.

Kina je demantovala da ima takve planove.

BONUS VIDEO: 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čkalja

pre 2 godine

Ovaj metuzalem možda misli da je u pitanju Vijetnam i da je 1970 kad dođe sebi ima da kuka cela Amerika.

Pera

pre 2 godine

Americki medjuanrodni terorizam mora biti zaustavljen.

Milan63

pre 2 godine

Da, da, baš će Kinezi da igraju kako Bajden i Blinken sviraju. Kinezi ne trpe ucene, pogotovo što znaju šta im Amerikanci spremaju preko Tajvana, ekonomije i ostalog. Ja ne znam šta Bajden više hoće kad je postrojio sve svoje satelite i klijente protiv Rusije, a sada bi da postroji i Kinu. Ukrajina nije kineski, već Bajdenov problem koji je u najvećoj meri zakuvala američka hegemonistička politika.

Dule

pre 2 godine

Do kad ce kauboj demokratija pozivati ljude i pretiti im. Ovaj dementni zlikovac koji je ojadio svet stalno nesto preti. Zar toliki skolovani i "pametni" evropski lideri stvarno ne vide ko je u stvari problem u svetu. Evropa treba da se okrene sebi, nama Amerika ne treba i evropa bi njima trebala postavljati uslove za sve, a ne oni su evropu uvukli u rat za njihove interese. Amerika je svetski problem i nju treba staviti pod kontrolu. Samo sto su evropljani najobicnije jajare i nista ne poduzimaju umesto da stvore svoju vojsku uz ucesce svih evropskih drzava, a imamo sve tako da nam od Amera nista ne treba. Slusati izlapelog Bajdena ili neku novu budaletinu koja ce doci za neki novi rat STRASNO!!!

sima

pre 2 godine

nisi u prilici da mu pretiš ponašaš se kao najveći gubitnik a to ijesi

dede

pre 2 godine

Ucenama nema kraja... misle da drze ceo svet u saci... e pa kriticna masa postoji i sada ce sve da vam se vrati s kamatom kauboji...

DVE NAJMNOGOLJUDNIJE ZEMLJE NA SVETU POD VELIKIM PRITISKOM VAŠINGTONA! SAD prete sankcijama Indiji i Kini!
Planeta

DVE NAJMNOGOLJUDNIJE ZEMLJE NA SVETU POD VELIKIM PRITISKOM VAŠINGTONA! SAD prete sankcijama Indiji i Kini!

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena strahuje da bi Moskva uz pomoć Nju Delhija i Pekinga mogla da zaobiđe zapadni embargo, te pokušava to da spreči pretnjom oštrim ekonomskim merama. Indija i Kina zasad odbijaju da se povinuju željama Amerike... Savet svim državama u svetu je da ne krše sankcije koje je Amerika uvela Rusiji! Amerika preti sankcijama Indiji i Kini zbog njihove saradnje sa Rusijom

18.03.2022

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija