• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria.ru

18.03.2022

13:45

SNAGE DNR PREUZELE KONTROLU NAD AERODROMOM U MARIUPOLJU!

Tanjug/AP

Vesti

SNAGE DNR PREUZELE KONTROLU NAD AERODROMOM U MARIUPOLJU!

Podeli vest

Aerodrom Mariupolj u potpunosti je pod kontrolom snaga Donjecke Narodne Republike, javlja dopisnik RIA Novosti. Aerodrom je ranije bio zloglasan po tome što je bio zatvor i mučilište ukrajinskih nacionalista i Službe bezbedbnosti Ukrajine

U vreme proglašenja DNR 2014. godine, Mariupolj je sa oko 450.000 stanovnika bio drugi po veličini republički grad posle Donjecka. Međutim, u junu te godine, ukrajinske snage bezbednosti su povratile kontrolu nad Mariupoljom, a njegova istočna predgrađa postala su jedno od najžešćih tačaka sukoba u Ukrajini.

Aleksandar Semjonov, zamenik komandanta bataljona Vostok DNR, rekao je početkom marta da je grad opkoljen i da je počelo čišćenje nekih njegovih okruga. Između ostalih u ukrajinskim jedinicama u Mariupolju se nalazi i nacionalistički puk „Azov“, protiv čijih boraca je pokrenut krivični postupak u Ruskoj Federaciji.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija