• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

18.03.2022

14:46

SI PORUČIO BAJDENU: SUKOB NIKOME NIJE U INTERESU! Mir i bezbednost su najcenjenije blago međunarodne zajednice!

Vesti

SI PORUČIO BAJDENU: SUKOB NIKOME NIJE U INTERESU! Mir i bezbednost su najcenjenije blago međunarodne zajednice!

Podeli vest

Predsednik Kine Si Ðinping izjavio je danas tokom razgovora sa predsednikom SAD DŽozefom Bjadenom da sukobi i konfrontacije nisu u interesu bilo koga, javili su kineski državni mediji. On je istakao da su mir i bezbednost najcenjenije blago međunarodne zajednice, preneo je Rojters

Si je rekao predsedniku SAD da odnosi između država ne mogu da pređu u fazu konforntacije, izvestili su kineski državni mediji. Britanska novinska agencija je ranije prenela da se očekuje da će Bajden uputiti upozorenje Siju da će "platiti cenu" ako podrži ruske vojne akcije u Ukrajini.

Agencija podseća da je zvanični Vašington već zapretio zvaničnicima kineske vlade na nižem nivou da veća podrška Rusiji može dovesti do izolacije Kine.

Ovo je prvi razgovor dvojice lidera od novembra, koji će, prema rečima sekretarke za štampu Bele kuće DŽen Psaki, biti "prilika za Bajdena da proceni na kojim pozicijama stoji predsednik Si

Kako se očekuje, Bajden će uputiti upozorenje Siju da će "platiti cenu" ako podrži ruske vojne akcije u Ukrajini.

Foto: Ap photo/Reuters


Bajden će "jasno staviti do znanja da će Kina snositi odgovornost za sve akcije koje preduzme da podrži rusku agresiju i nećemo oklevati da odredimo cenu toga", izjavio je juče američki državni sekretar Entoni Blinken.

"Zabrinuti smo što razmišljaju o direktnoj pomoći Rusiji u vojnoj opremi za upotrebu u Ukrajini", kazao je Blinken.

Kina je demantovala da ima takve planove.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sloboda

pre 2 godine

HAHAHHAHAHA U STVARI KINA CE ZAPRETITI KAUBOJIMA .

Pera pravda

pre 2 godine

Pa mir nije u interesu američkom establišmentu koji živi od ratova koje izaziva po svetu, ne zna za fer poslovanja, ko god im smeta taj je neprijatelj i treba da nestane, još i ako neka manja država, nemilosrdni su. Tome dolazi kraj, novi svetski poredak će izolovati amere koji će kao i kad su nastali, nestati u građanskom ratu. Stići će ih sve ono što su radili po svetu.

Proćelava Marija

pre 2 godine

Kakva je veza između prethodna tri Američka predsednika,Kineskog predsednika, Srba i Ukrajinaca mi imamo neke veze sa vama Srbima i Ukrajincima niste znali, da imamo, naše babe i vaše babe su sušile veš na istom suncu.Taj vic je nastao devedesetih od stranaca koji se spominju.

Baća

pre 2 godine

Ako su Amerikanci toliko snažni i uvereni da su u pravu, postavlja se logično pitanje zašto ucenjuju, prete, maltretiraju i prisiljavaju manje zemlje u postrojavanju protiv Rusije, a evo to čine i u vezi Kine? Izgleda mi da su se malo preračunali u svojoj sankcionaškoj politici i da najveću štetu čine ne samo svojim evropskim satelitima i klijentima, već i sebi. Po meni, Bajden je prilično senilan i ne donosi racionalne odluke, a počeo je i da vređa, samo što ne psuje Putina. Zalosno.

Boss

pre 2 godine

Kada SAD i NATO vrsi akcije agresiju po celom svetu to je demokratija, borba da se spreci humanitarna katastrofa. Kada neko drugi vrsi akciju to je agresija. Dvostruki standardi su prisutni i veoma vidljivi. Samo sto zapad kaze to je ispravno.. Vrlo pogresno, delom je to doprinelo do ovoga. Pa nisu oni bogom dani.

Proćelava Marija

pre 2 godine

Šta povezuje Ukrajinu, Srbiju, Klintona, Bajdena I Sija njihove i naše bake su širile veš na istom suncu.Crni humor.

Proćelava Marija

pre 2 godine

U interesu Sija, Bajdena,Klintona i ostalih je da svoje miljenice iz Srbije koje 20 godina služe njihovom haremu nauče da se poljube po prvi put.Zaslužile su kako oduvek tako i sada, ipak život nije život ako čovek nije u ljubavnoj vezi.A mi ostali mučenici ako od svega toga upadne otpad u korpu čisto sumnjam da hoće, jer će tako opet otpadima da ispadne iz dupeta. Kako je oduvek bilo tako je i sada i tako će biti doveka.Uči, pamti pa vrati, ako se ukaže prilika.

Proćelava Marija

pre 2 godine

Si,Klinton, Bajden i ostali žele za svoj otpad posle 20 godina prvi poljubac u usta.A to što niko ne želi da ih poljubi to nikada nije bilo bitno pa ni sada.Poruka za Srboljupce otrov se drži u malim bočicama.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija