• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/CNN/NBC News

18.03.2022

16:27

ZAŠTO SLANJE "MIGA 29" KIJEVU NE BI POMOGLO UKRAJINI? A obradovalo bi Ruse! Jedino Amerikanac koji poseduje ovu borbenu letelicu zna zagonetku! (Video)

Printskrin video

Vesti

ZAŠTO SLANJE "MIGA 29" KIJEVU NE BI POMOGLO UKRAJINI? A obradovalo bi Ruse! Jedino Amerikanac koji poseduje ovu borbenu letelicu zna zagonetku! (Video)

Podeli vest

Džared Ajzakmen, milijarder i astronaut, možda je jedini američki pojedinac koji poseduje MiG-29 — liniju borbenih aviona ruske proizvodnje koji je postao centar međunarodne diplomatske zagonetke u globalnim nastojanjima da se pomogne Ukrajini

I kao jedan od malobrojnih Amerikanaca koji su ikada leteli mlaznim avionom visokih performansi iz sovjetske ere, on ne misli da bi oni bili od velike koristi Ukrajini.

Isakman, koji se obogatio sa kompanijom za obradu plaćanja koju je osnovao kao tinejdžer, poseduje ono što je možda jedini leteći MiG-29 u Sjedinjenim Državama, što mu daje jedinstvenu perspektivu o predlozima za slanje starih poljskih MiG-ova u Ukrajinu.

„Na čisto tehničkom nivou, ne znam kako bi dobro moglo nadmašiti loše dovođenje tih MiG-ova 29“, rekao je Isakman. „Da li ljudi razmišljaju o implikacijama?“

On je rekao da bi Rusi mogli da eliminišu mlaznjake sa bojnog polja „u jednom mecu“.

„Kakav bi to bio zamah za Rusiju“, dodao je on. „Kakav bi to bio moralni podsticaj za njih. I to je do sada toliko objavljeno da bi Rusi mogli samo da čekaju trenutak kada ti avioni pređu granicu.“

Kijev je molio Zapad da „zatvori nebo nad Ukrajinom“, kako je navedeno u video snimku koji prati obraćanje predsednika Vladimira Zelenskog Kongresu u sredu.

Poljska je ponudila da pošalje celu svoju flotu MiG-ova 29 iz sovjetske ere — koje, za razliku od američkih aviona, ukrajinski piloti znaju da lete — ali je rekla da će to učiniti samo ako ih prvo prebaci u američku vazdušnu bazu u Nemačkoj. Plan su brzo odbacili i Vašington i Berlin kao previše verovatno da će izazvati rusku eskalaciju.

Ajzakman je rekao da će poljski MiG-29 stari 30 i 40 godina biti malo para za moderne ruske lovce sa naprednijim senzorima i sistemima naoružanja većeg dometa, ponavljajući sličan zaključak koji je Pentagon doneo prošle nedelje.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija