• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/mediji

21.03.2022

17:46

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Vesti

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je ambasadora SAD u Rusiji Džona Salivana i uručilo mu protestnu notu u vezi sa nedavnim neprihvatljivim izjavama američkog predsednika Džozefa Bajdena protiv ruskog lidera Vladimira Putina, navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora

Američkom ambasadoru Džonu Salivanu, koji je pozvan u MIP Rusije, uručen je demarš i protestna nota 21. marta u vezi sa nedavnim neprihvatljivim izjavama koje je šef Bele kuće Džozef Bajden izneo na račun ruskog predsednika, navodi se u dokumentu.

MIP ističe da „takve izjave američkog predsednika, nedostojne državnika tako visokog ranga, dovode rusko-američke odnose na ivicu prekida".

- Upozorili smo da će neprijateljske akcije preduzete protiv Rusije dobiti odlučan i čvrst otpor - napomenuto je u saopštenju.

NIMALO NAVNO! ZAPAD NAMENIO UKRAJINI DVA SCENARIJA - PRETI NAM I VELIKI SUKOB, AKO... Veza Kijeva i Mila Đukanovića je...

Tokom razgovora o aktuelnim bilateralnim problemima, ambasadoru je postavljeno pitanje obezbeđivanja normalnih uslova za rad ruskih diplomatskih predstavništava u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući garancije za njihovo nesmetano funkcionisanje", dodaje Ministarstvo.

Podsetimo, tokom kratkog razgovora sa novinarima iz Bele kuće, dopisnik televizije „Foks njuz" pitao je Bajdena da li je, „nakon svega što smo videli", spreman da nazove svog ruskog kolegu ratnim zločincem. Američki lider je prvo odgovorio odrično i izašao iz prostorije, ali se zatim vratio, zatražio da se ponovi pitanje i rekao: „On je ratni zločinac".

AMERI PRAVE TAKTIČKU BAZU U ALBANIJI, DA LI JE SRBIJA U OPASNOSTI?! Iz nje mogu da kontrolišu Balkan, ali i... Hoće li služiti za obuku vojske lažne države?!

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjave predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je Vladimira Putina nazvao „ubilačkim diktatorom", „pravim nasilnikom", a nešto ranije i „ratnim zločincem", polako postaju lične uvrede upućene ruskom lideru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VOJIN

pre 2 godine

OPEN BALKAN nema ogranicenje po broju clanova, pa predlazem VOX POPULI: g.AV da u ime promocije MIR, STABILNOST i EKONOMSKI RAZVOJ aktivira projekat KANAL Dunav-Morava-Vardar - gl.nosilac Kina a i ostali mogu da glocnu neki profit, DJERDAP 3 - gl. nosilac SAD + ostali, a da BRD povadi zaostale brodove iz Dunava, NUKLERKU na Dunavu kod Kostolca ravnopravno da podele istorijski prijatelji Rusi i Francuzi, te da velemajstor u kuvanju medjunarodnih corbi U.K. doda neophodne istorijske zacine : и да тако сви гладни ПРОФИТА буду задовољени, а СЛОБОДАРСКА СРБИЈА ће бити и МРВИЦАМА сита ! АЈМО, ЖИВЕЛА СРБИЈА !!!!!

Pera pravda

pre 2 godine

Ludi Džo rešio da kad njega nestane, nestanemo svi

Alter

pre 2 godine

My sugesstion for the the world is, let's gather some old muzzleloader firing pistols for all the folks that wana fight, and we can film them duel eachother. That would be some good reality crap... Think about it.

milankukic

pre 2 godine

e tako je kad su AMERIKANCI odabrali senilnog starca da im bude predsednik on ce uvesti svet u treci svetski rat jer je imao tajne bioloske stanice u UKRAJINI

Marcco

pre 2 godine

prvo "ne", onda izašao, pa vrati i promeni mišljenje... liči mi na Bjadena...

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija