• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

21.03.2022

19:35

MOSKVI DOSTA JAPANA, TOKIO ĆE OVO BAŠ ZABOLETI! Zauzeli su antiruski kurs, umesto saradnje! PRVA MERA, STOP ZA MIROVNI SPORAZUM!

Ap/Fotoilustracija

Vesti

MOSKVI DOSTA JAPANA, TOKIO ĆE OVO BAŠ ZABOLETI! Zauzeli su antiruski kurs, umesto saradnje! PRVA MERA, STOP ZA MIROVNI SPORAZUM!

Podeli vest

Moskva je odbila da pregovara o mirovnom sporazumu sa Japanom zbog ranijih antiruskih sankcija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

 - Ruska strana u sadašnjim uslovima nema nameru da nastavi pregovore sa Japanom o mirovnom sporazumu zbog nemogućnosti da se razgovara o potpisivanju fundamentalnog dokumenta o bilateralnim odnosima sa državom koja zauzima otvoreno neprijateljske stavove i nastoji da šteti interesima naše zemlje - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se naglašava, „svu odgovornost za štetu rusko-japanskoj saradnji" snosi Tokio, koji je namerno izabrao „antiruski kurs umesto da razvija obostrano korisnu saradnju i dobrosusedstvo".

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Rusija takođe zaustavlja bezvizni režim putovanja japanskih državljana na južna Kurilska ostrva, povlači se iz dijaloga o uspostavljanju tamošnjih zajedničkih privrednih aktivnosti, a takođe blokira produženje statusa Japana kao partnera Crnomorske organizacije za ekonomsku saradnju u sektorskom dijalogu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija